avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... zile libere sarbatori legale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

zile libere sarbatori legale

Buna ziua, am inteles eu bine cei care apartin de alt cult religios decat cel Ortodox au dreptul la zile libere si de Rusaliile Ortodoxe si de cele catolice de ex? si cei care aprtin de culte necrestine mai primesc in plus zile libere cu ocazia celor trei sarbatori majore ale propriei religii?



Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:42, 9 Mai 2018


Cornel Vasile a scris:

Nu-i ia nimeni dreptul , dar cel care se declara ortodox de ce nu ar avea dreptul la liber si de pastele catolic ?


Pai asta va intreb si eu? cum poti gestiona situatiile acestea? ca legea ii lege trebuie sa ii dai omului drepturile, sa fie liber cand sarbatoreste dar cum stii care cand sarbatoreste ca daca ii intrebi zice ca ii discriminare si ca e o chestiune de alegere personala si pana la urma asa si este.
Nu este discriminare daca se intreaba angajatul carui cult apartine ... Gestionarea situatiei este simpla ....cei care sunt catolici vor avea liber de Pastele lor , iar cand va pica Pastele ortodox fie vor veni la munca, fie vor fi liber cu recuperarea zilelor libere.(o solutie)
Ultima modificare: Marți, 8 Mai 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic


Cornel Vasile a scris:

Nu este discriminare daca se intreaba angajatul carui cult apartine ... Gestionarea situatiei este simpla ....cei care sunt catolici vor avea liber de Pastele lor , iar cand va pica Pastele ortodox fie vor veni la munca, fie vor fi liber cu recuperarea zilelor libere.(o solutie)


Cand lucrezi intr-o firma unde ai angajati de mai multe confesiuni si nationalitati nu doar catolici si ortodocsi credeti-ma ca e mai dificil de gestionat.
Cunosc situatiile de acest gen .... dar ceea ce va spun, daca nu exista text de lege, este din practica utilizata de angajatori.

Unii chiar au solicitat angajatilor sa mentioneze ce religie au si, din cate cunosc, nu s-a depus nicio sesizare la institutiile abilitate cu drept de control.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligativitate act doveditor apartenenta cult religios pentru acordarea zilelor libere haver1989 haver1989 Buna ziua, Nu mi se acorda zilele libere deoarece nu pot demonstra ca sunt evreu. Pe langa acest aspect pot primi doar 2 zile din cele 6. Este normal? (vezi toată discuția)
Sărbători legale. la câte zile libere au dreptul cei de altă religie decât cea ortodoxă? irumes irumes Buna ziua. Am urmatoarea dilema. In cadrul societatii noastre avem un salariat de confesiune catolic si un musulman. In curand va fi Pastele, si conform art. ... (vezi toată discuția)
Zile libere pentru cei cu alte religii. putem să acordăm zile libere de paștele catolic și să nu se vină la birou nici de paștele ortodox? ASL ASL Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea intrebare: Un salariat ne cere zile libere pentru Pastele catolic (el fiind catolic). Putem sa-i acordam zile libere acum de ... (vezi toată discuția)