Buna ziua,
Unchiul meu, fratele lui mama, mi-a lasat printr-un testament intreaga lui avere mobila si imobila ( doar un apartament si o masina), desemnandu-ma legatar universal potrivit art. 1055 Cod civil.
El a fost strapuns de o boala incurabila, iar eu in toata aceasta perioada am avut grija de el (+inmormantarea), mutandu-se totodata la mine acasa,
Mentionez ca nu a fost casatorit niciodata si nici nu a avut copii, drept urmare descendenti nu are.
Traiesc doar bunicii mei, parintii lui, 67 respectiv 80 de ani (care sunt ascendenti si le-ar reveni 1/2 rezerva mostenitoare) si 3 frati, care nu sunt de acord deloc si imi pun conditi, cer mai mult si ne am certat si la notar, neajungand la in numitor comun.
Ei au schimbat yala la apartament ca sa nu intru deloc, si desi am vorbit cu ei sa imi dea o cheie nu vor.
In ce masura as putea sa obtin si eu o cheie fara sa merg in instanta si fara voie buna ca am incercat?
1. Daca fac o plangere la politie pe baza testamentului, ma poate ajuta cu ceva?Un proces verbal ?
2. In cazul decesul bunicilor, partea lor le-ar reveni fratilor? Chiar daca in momentul de fata ei nu fac parte din rezerva mostenitoare fiind doar colaterali privilegiati?
3. Daca ajung in instanta cu bunicii si fratii, in ce masura as avea castig de parti/e din apartament, respectiv masina ?
Va multumesc pentru ajutor!
O zi buna.
Cel mai recent răspuns:
Maria.91 , utilizator
21:27, 11 Mai 2018