Pe parcursul desfasurarii unui curs de perfectionare, in alta localitate decat cea de domiciliu, desi programul cursului stabilit oficial prevedea 2 zile de cursuri efectiv, in una din zile se organizeaza o excursie care se sfarseste cu un accident colectiv cu un nr de victime, fara decese. La intoarcere in unitate, angajatorul este anuntat de una din victime de cele intamplate si de aici incep amenintarile si presiunile la adresa celui care a anuntat in unitate accidentul de munca. Nu s-a dorit o comunicare dupa accident pt evaluarea pagubelor (nici din partea firmei de formare, nici din partea celor care au organizat participarea la curs); anumite victime au solicitat concediu medical pt ca nu aveau puterea fizica/psihica de munca. Eu, angajat victima, ce drepturi am? Am solicitat, pe cheltuiala mea, diverse investigatii medicale pt a ma asigura ca sunt ok si consult oftalmologic, deoarece în timpul accidentului mi-am pierdut ochelarii de vedere si dureaza pana imi permit sa mi-i fac.
Din păcate, trăim în România și mortul e vinovat! Au lăsat impresia ca anunță ITM-ul, nu au facut-o. Ba mai mult, contestă concediile noastre medicale, nu vor sa discute în mod echitabil cu ambele părți. Noi credem ca intre firma organizatoare a cursului și reprezentantul nostru nu a fost incheiat un contract, acolo e vb de ceva, oricum totul se acoperă și nimeni nu e interesat de aflarea adevărului. Va multumesc de sfaturi! Sper sa avem nervii necesari sa iesim cu bine din perioada ce urmeaza.
Daca nu a fost anuntat ITM, nu este tarziu nici acum sa o faceti dvs. in scris, cu nr. de inregistrare/ data. Sesizarea se poate trimite prin posta cu confirmare de primire.