avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1338 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de munca perioada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de munca perioada determinata

sunt angajata cu contract de munca pe perioada det 3 luni de la 1 sept. la 1 dec am promisiunea ca mi se va reinoi contractul cu unul pe perioada nedeterminata.
va rog sa imi spuneti daca am dreptul la zile libere in cazul contractului pe per determinata. eu am nevoie de 4 zile libere de pe 28 pe 31 dec.
va multumesc
Cel mai recent răspuns: alexandra_k12 , utilizator 10:41, 2 Noiembrie 2009
contractul de munca cu per det se va inlocui cu unul pe perioada nedeterminata.

acum problema este ca am solicitat aceste zile de concediu si mi s-a spus ca in primul an de munca nu am dreptul la CO decat dupa primele 11 luni.e adevarat?

mentionez ca pana acum nu am mai avut contract de munca, am mai lucrat dar doar cu conventie civila.
Nu mai exista o asemenea prevedere, CO se poate lua oricand proportional cu perioada efectiv lucrata.

Inteleg ca aveti promisiunea ca se va modifica durata c.i.m. in nedeterminata, insa trebuie sa stiti ca angajatorul nu este obligat sa faca acest lucru ... am intalnit cazuri in care aceasta promisiune nu a fost onorata de catre angajator
va inteleg pct de vedere ref la prelungire. la mine lucrurile sunt clare, probabil din aceasta cauza nu vrea sa imi acorde acele zile libere, ca ramane descoperit in acea perioada.

imi puteti spune va rog art din lege ref la aceasta problema, ca sa ma pot justifica in fata sefului. vreau sa ii arat ca am dreptul la co si cu toate astea il inteleg si voi veni la munca in acea perioada urmand sa imi iau co dupa sarbatori.
va multumesc mult
Durata efectivă a concediului de odihnă anual se stabileşte prin contractul colectiv de muncă aplicabil, este prevăzută în contractul individual de muncă şi se acordă proporţional cu activitatea prestată într-un an calendaristic - art.140 alin.2 C.mun.

Tot din Codul muncii:
Art. 141. - (1) Concediul de odihna se efectueaza in fiecare an.

Alte discuții în legătură

Lamuriri co cristina29 cristina29 Buna ziua! As dori si eu cateva lamuriri referitoare la concediul de odihna. Personalul din firma noastra este angajat din 01.03.2009. Am citit codul muncii, ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna pentru cmi cu duratata determinata lanisoara lanisoara Buna ziua, As vrea sa stiu si eu modul de acordare al concediului de odihna pentru contracte cu durata determinata. Dupa ce perioada se pot acorda si in ce ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihnã lenacryss lenacryss Bună ziua, La firma unde lucrez, avem două angajate care s-au întors din concediu de creştere copil, una în 31 martie 2014 şi una în 9 mai 2014. ... (vezi toată discuția)