In primul rand daca aveti unde sa plecati(parinti,alta locuinta,etc), luati copilul si mutati-va acolo.Apoi introduceti actiune pentru incredintarea minorului si pensie intretinere, impotriva concubinului dvs(tatal copilului).Se va face ancheta sociala la locuinta pe care o veti indica ca si domiciliu(resedinta).Aveti toate sansele sa obtineti copilul.
In ceea ce priveste imobilul construit impreuna cu concubinul dvs, aveti un drept de creanta asupra lui, si ati putea cere un drept de retentie asupra imobilului, pana ce concubinul va va despagubi cu suma de banipe care o va hotara instanta in urma probatoriului administrat in cauza.
Va multumesc din suflet pt sfaturile date!!
Ca sa raspund punctual la ce mi-ati scris - nu imobilul in sine /sau c/v pe care as putea-o obtine ma framanta cel mai mult, ci custodia copilului.
De locuit as putea locui cu parintii mei care au mai mult decat suficient spatiu unde sa ne gazduiasca in conditi ff bune.
Eu am lucrat pana aproape d a da nastere copilului, si deja am demarat sa imi depun dosarul pt concediu de ingrijire copil, deci as avea si cu c sa-l intretin pt urmatorii 2 ani(suma este 2500 ron), p cand tatal nu are nici un contract d munca incheiat in acest moment si nici nu se prefigureaza ceva deoarece lucreaza fara carte de munca d ceva vreme si ma gandesc si asta conteaza ff mult in momentul luarii deciziei acordarii custodiei unuia dintre noi.
Legat de casa - singurul document care ma implica p mine in construirea ei - este contractul de credit... - dupa obtinerea banilor d la banca la interval de 1-2 zile a cumparat materialele necesare inceperii constructiei...#-o
Acum poate intrebarea poate parea stupida, dar pt toate astea trebuie sa-mi angajez un avocat sau ma pot reprezenta in fata instante?
De asemenea cat timp ar dura toate aceste probleme sa fie judecate/sa se primeasca un verdict?
Sincer da. Aveti nevvoie de un avocat. Pentru ambele dosare. Si pentru incredintaIrea minorului si pentru actiunea prin care sa va recuperati banii invesiti in imobil. Incredintarea minorului se poate termina in 2-3 termene, asta presupunand ca nu veti avea alte motive de amanare, iar cel cu dreptul de creanta va dura mai mult. Ultima speta de genul acesta pe care o am dureaza de cca 9 luni. Vor fi de administrat probe, ca de ex. interogatorii, martori, expertize, si cred ca un avocat v-ar fi de mare folos
Daca vreti sa pierdeti prcesul cu succes atunci nu este nevoie sa va angajati un avocat , dar daca doriti sa obtineti incredintarea minorului si sa fiti despagubita pentru contributia dumneavoastra la ridicarea casei atunci trebuie sa va angajati un avocat bun .
E necesar sa va angajati un avocat, mai ales ca este vorba si de viitorul copilului dvs....Apoi , aveti o situatie destul de complicata cu partajul si pentru a avea castig de cauza va trebuie reprezentare de specialitate sa reuseasca sa va conduca procesul asfe incat sa aveti castig de cauza.
in orice caz, plecati cu minorul undeva unde puteti sa va stabiliti domiciliul( conteaza f mult la ancheta sociala) faceti rost de cat mai multe acte...martori in sprijinul dvs.( e imposibil ca la banca sa nu fi declarat la ce va trebuie creditul)...cam asa...de asta aveti neaparat nevoie de avocat;)