avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Retragere gard delimitare certificat urbanism
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Retragere gard delimitare certificat urbanism

Am fost la primarie (Crevedia, Dambovita) pentru a solicita CU pentru imprejmuirea terenului in vederea obtinerii autorizatiei de constructie. Terenul este de 500mp si este imprejmuit de doua drumuri (comunal si celalalt, de exploatare agricola, devenit strada, conform spuselor functionarului). Unul din aspectele mentionate este retragerea de 5.5m de la axul drumului de exploatatie agricola. Bine, inteleg distanta de drumul comunal dar, nu consider ca ar trebui sa cedez gratuit cei aprox 150mp pentru drumul agricol devenit strada.

Noua strada (drumul de exploatie agricol) este neamenajat, rotile masinilor dau configuratia drumului. Cum calculez axul drumului daca o noua roata de masina de impinge mai stanga sau dreapta de axul drumului. Cum se va face receptia daca maine ploua si toate masinile urca pe iarba?

Orice indrumare m-ar ajuta si daca cunoasteti legile care reglementeaza aceasta situatie. E revoltator sa cedez 150 mp pentru trecerea gratuita din domeniul privat in domeniul public.
Cel mai recent răspuns: opiniamea , utilizator 01:16, 15 Octombrie 2020
Revin pentru cei care au nevoie.

Dupa investigatii propii pot spune ca:
- aceasta solicitare este abuziva in situatia in care primaria nu a declarat drumul ca utilitate publica, urmat de procesul de expropiere
- proprietatea publica nu este mai presus de cea privata
- CU se poate ataca in instanta (pana in noiembrie 2017 nu se putea vezi decizia ICCJ 25/2017)

Pe scurt, primaria foloseste terenul meu si imi solicita 5 m retragere din axul drumului care deja se afla pe terenul meu fara sa plateasca nimic.

Ce poti face?
- Actiune in instanta pe contencios administrativ cu plangere in prealabil.



Felicitari pt. cercetari! Acum voiam sa scriu un com dar credeam ca este tardiv, insa, asa cum spuneti, poate foloseste cuiva. Asadar, atentie, drumul de exploatare agricola sau orice alta exploatare, nu este proprietate publica si nu apartine domeniului public sau privat al primariei(iar daca aprtine, trebuie sa aiba documente cu titlu valabil de proprietate), si nici nu-l poate declara "utilitate publica" fara o "echitabila si rezobabila despagubire".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt proprietarul unui teren în suprafață de 509 mp având ... sylvian10 sylvian10 Sunt proprietarul unui teren în suprafață de 509 mp având o deschidere de aproximativ 23 ml. Accesul la teren se realizează prin intermediul unui drum de ... (vezi toată discuția)
Drum de exploatare agricola teren intravilan???? florinmihai68_42 florinmihai68_42 am un teren care pe o latura are un drum marcat in acte ca DE.Ce fel de drum este acesta ?Poate fi trecut terenul in intravilan si obtine autorizatie de ... (vezi toată discuția)
Probleme fond funciar remus1970. remus1970. În anul 2002 am cumpărat prin act de vînzare cumpărare de la părinţii mei o suprafaţă de 1890 m pătraţi teren intravilan pentru care am făcut şi ... (vezi toată discuția)