avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj versus donație, după succesiune: care ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj versus donație, după succesiune: care variantă presupune costuri mai mici?

Buna ziua!
Daca este posibil, as dori o părere pertinenta in legătură cu varianta corecta( relativ la costuri), daca e de ales intre varianta partajului in urma succesiunii, prin care cele două părți implicate, respectiv moștenitoare, cedează una in favoarea celeilalte, părți din moștenire, sau varianta donatiei în același scop. Care e varianta cu costuri mai mici?
Mulțumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 30 Mai 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 14:11, 25 Mai 2018
Daca din bunul comune/bunurile comune se formeaza un singur lot care revine uneia dintre mostenitoare, atunci costurile sunt aceleasi, fie ca se incheie un contract de partaj fara plata sultei, fie ca se incheie un contract de donatie. Eventualele diferente sunt insesizabile (5.95 lei in plus pentru donatie).
In cazul in care se incheie un contract de partaj in care ambele mostenitoare primesc cate un lot, atunci este posibil ca varianta mai ieftina sa fie contractul de partaj.
Adresati-va unui birou notarial, nu va costa nimic sa puneti o intrebare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cedare mostenire mariah2010 mariah2010 Buna ziua.Subiectul este urmatorul.Doua surori au facut succesiunea dupa moartea mamei, ambele fiind mostenitoare.Acum , dupa 10 ani una din surori vrea sa ... (vezi toată discuția)
Tranzactie partaj CatanaNelu CatanaNelu Sunt in proces de partaj(apartament). Dosarul este in recurs la Curtea de Apel. Se poate face un act notarial inainte de primul termen, care sa fie luat in ... (vezi toată discuția)
Renuntare parte la partaj rbg rbg Buna ziua, Se poate sa aflu daca in urma divortului,unul dintre soti renunta la partea lui care ii revine in urma partajului,in favoarea celuilalt ... (vezi toată discuția)