avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 186 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Nota de lichidare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Nota de lichidare

Este prevăzută obligatorie de către lege nota de lichidare la o noua angajare? Unii angajatori nu oferă nota de lichidare și trebuie sa tot insisti pentru obținerea ei. Fără ea unii angajatori găsesc motive pentru a nu te angaja. Mi se pare revoltător ca intr un stat de drept in 2018 sa ne batem de aceste probleme in calea angajării!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:56, 27 Mai 2018
Legislatia in vigoare nu prevede obligativitatea intocmirii notei de lichidare.

Fisa de lichidare este obligatorie la angajarea gestionarilor.

Potrivit articolului 6 din Legea 22/1969 privind angajarea gestionarilor, completata si modificata prin Legea 54/1994, salariatul cu functia de gestionar trebuie sa prezinte, in mod obligatoriu, dovada faptului ca nu a produs pagube la angajatorul anterior.

Senatorii au votat favorabil un proiect de lege care vizeaza eliberarea notei de lichidare in termen de 3 zile de la incetarea contractului de munca.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nota de lichidare salariat anamaria8026 anamaria8026 este obligatorie intocmirea notei de lichidare pentru angajatii a caror activitate inceteaza ? daca da, va rog un model si mentionarea caror categorii de ... (vezi toată discuția)
Nota / fisa lichidare leuca_luminita leuca_luminita Nota / fisa de lichidare e obligatorie la angajare? In cadrul societatii noastre nu s-au folosit niciodata. In momentul in care salariatul isi inceteaza ... (vezi toată discuția)
Fisa de lichidare ContSters31759 ContSters31759 Buna ziua, Este obligatoriu sa se emita fisa de lichidare la incetarea raporturilor de munca? (vezi toată discuția)