avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Nota de lichidare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Nota de lichidare

Este prevăzută obligatorie de către lege nota de lichidare la o noua angajare? Unii angajatori nu oferă nota de lichidare și trebuie sa tot insisti pentru obținerea ei. Fără ea unii angajatori găsesc motive pentru a nu te angaja. Mi se pare revoltător ca intr un stat de drept in 2018 sa ne batem de aceste probleme in calea angajării!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:56, 27 Mai 2018
Legislatia in vigoare nu prevede obligativitatea intocmirii notei de lichidare.

Fisa de lichidare este obligatorie la angajarea gestionarilor.

Potrivit articolului 6 din Legea 22/1969 privind angajarea gestionarilor, completata si modificata prin Legea 54/1994, salariatul cu functia de gestionar trebuie sa prezinte, in mod obligatoriu, dovada faptului ca nu a produs pagube la angajatorul anterior.

Senatorii au votat favorabil un proiect de lege care vizeaza eliberarea notei de lichidare in termen de 3 zile de la incetarea contractului de munca.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fostul angajator refuză să îmi dea nota de lichidare laura05.06 laura05.06 Am lucrat la fostul loc de muncă aproape 3 luni, ultima zi lucrată fiind 4 septembrie. Când mi-am dat demisia, i-am anunțat că voi avea nevoie de 3 ... (vezi toată discuția)
Nota de lichidare salariat anamaria8026 anamaria8026 este obligatorie intocmirea notei de lichidare pentru angajatii a caror activitate inceteaza ? daca da, va rog un model si mentionarea caror categorii de ... (vezi toată discuția)
Nota / fisa lichidare leuca_luminita leuca_luminita Nota / fisa de lichidare e obligatorie la angajare? In cadrul societatii noastre nu s-au folosit niciodata. In momentul in care salariatul isi inceteaza ... (vezi toată discuția)