avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1316 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Infractiuni de fals si uz de fals
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Infractiuni de fals si uz de fals

Buna.De curand am aflat ca o alta persoana a intocmit si semnat in numele meu mai multe documente(procura, specimen de semnatura autentificate la notar;cerere de demisie+act aditional la contractul de munca;contracte autentificate la cabinet de avocat),documente ce au fost folosite in cadrul Institutiilor statului.Care este pedeapsa pentru aceasta persoana care a persistat in a comite infractiunea de fals si uz de fals?Care este pedeapsa pentru notar si avocat care au autentificat documentele cu toate ca eu nu le-am completat,nu le-am semnat si nici nu am fost prezenta?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 23:44, 1 Septembrie 2010
cererea se adreseaza Parchetului
Nina1 a scris:

Buna.De curand am aflat ca o alta persoana a intocmit si semnat in numele meu mai multe documente(procura, specimen de semnatura autentificate la notar;cerere de demisie+act aditional la contractul de munca;contracte autentificate la cabinet de avocat),documente ce au fost folosite in cadrul Institutiilor statului.Care este pedeapsa pentru aceasta persoana care a persistat in a comite infractiunea de fals si uz de fals?Care este pedeapsa pentru notar si avocat care au autentificat documentele cu toate ca eu nu le-am completat,nu le-am semnat si nici nu am fost prezenta?
Va multumesc

depuneti plangerea apoi vedeti ce se intampla. pt infractor...i se da cu suspendare daca este recidivist, daca e la prima abatere i se da amenda.
pt. notar...dumnealui detine un program de date in care poate verifica o procura, un buletin...iar avocatul nu are acel program si nu are cum sa verifice. de unde sa stie , vazand buletinul, cine este cu adevarat persoana din poza?
Dosarul a fost inaintat de la Parchet la Curtea de Apel spre solutionareI.ntentionez sa formulez o adresa la Curtea de Apel pentru a solicita informatii,stadiu cercetare dosar si urgentarea solutionarii cauzei cuprinse in dosar.Exista cerere tipizata pentru aceasta?
Multumesc
Faptuitorul a peristat in realizarea falsurilor pe o perioada de aprox. 3 ani.Asta nu influnteaza pedeapsa?
Pot solicita urgentarea eliberarii unei solutii a dosarului in cauza fara sa ofensez pe dl. procuror care se ocupa de dosar?
Ultima modificare: Marți, 1 Decembrie 2009
Nina1, utilizator
Procurorul n-ar trebui sa se simta ofensat ca ii cereti sa urgenteze cercetarea, dar sigur se va ofusca, motivand ca mai are si alte dosare.

Un dosar aflat la Parchet se inainteaza instantei dupa ce se “trage o concluzie”: se incepe urmarirea penala (adica, s-a constatat savarsirea unei infractiuni si faptuitorul este trimis in judecata, avand de aceasta data calitatea de inculpat, nu de invinuit). Daca in cazul dv s-a trimis faptuitorul in judecata puteti citi la arhiva instantei actele din dosarul care se va afla / se afla pe rolul instantei. La Curtea de Apel (la oricare instanta) se judeca o cauza, dar nu este vorba despre “cercetare” – cercetarea e realizata de organele de urmarire penala: politisti, procurori. In instanta se cerceteaza fapta putin altfel…
In cazul falsului si / sau uzului de fals competenta ar fi judecatoria, nu curtea de apel.

Oricum, pentru a formula o cerere de genul celei despre care scrieti nu exista formular tipizat.

Dna Nina1, nu insist degeaba sa scrieti daca “infractorul” (pana la hotararea definitiva trebuie considerat nevinovat, de aceea am folosit ghilimele) era sotul dv la data cand se intamplau cele semnalate de dv… Acest aspect poate schimba radical sfaturile / informatiile pe care le veti primi pe forum in legatura cu procesele pe care le aveti in diverse materii ale dreptului.
Toate aceste “falsuri” au fost facute in timpul casatoriei sau dupa divort? Pt ca de-au fost savarsite in timpul casatoriei se poate considera ca ar fi fost cu acordul dv tacit… chiar daca nu e legal.

Va doresc succes, dar si nervi tari – pt ca e destul de complicata situatia.

Alte discuții în legătură

Procedura actiune in instanta Nina1 Nina1 Actionez in instanta prin plangere impotriva rezolutiei procurorului dispusa intr-un dosar penal pentru infractiuni de fals si uz de fals. Ma pot constitui ... (vezi toată discuția)
Infiintare firma Nina1 Nina1 S-a infiintat o firma folosindu-se o procura semnata in fals.Trebuie sa ma adresez politiei economice? (vezi toată discuția)
Procedura dosar penal Nina1 Nina1 Buna ziua. Am formulat plangere penala pentru infractiuni de fals si uz de fals la Parchetul de pe langa Judecatorie.Plangerea penala a fost inaintata Politiei ... (vezi toată discuția)