Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

presedinte asoc de proprietari

Pres asoc de propr a montat si a platit cu o suma f f mare o instalatie de supraveghere video fara sa aiba aprobare de la ad generala ( a fost o discutie intr-o adunare nestatutara ca sa se monteze o instalatie dar dupa aceia s-a trecut direct la montare fara sa se puna in discutie valoarea instalatiei - 36.000 lei la un bloc cu 2 scari si 10 etaje ) Presedintele poate fi reclamat la politie ca abuz in functie ?
Cel mai recent răspuns: flory_mr , utilizator 10:08, 8 Iunie 2018
Adunarea generala este structura de conducere la cel mai inalt nivel in cadrul asociatiei de proprietari. In cadrul adunarii generale, proprietari decid asupra:
- oportunitatii efectuarii unor investitii
- bugetului alocat acestora
Comitetul executiv este obligat sa puna in practica hotarârile AG.
Daca nu a existat o hotarâre in acest sens sau a existat o hotarâre contrara, presedintele a comis un abuz.
Daca a existat o hotarâre, puteti sa o atacati in termen de 45 de zile la judecatoria pe raza careia se afla imobilul.
Primul pas este sa cereti consultarea registrului de procese verbale ale AG si sa vedeti ce s-a inregistrat acolo.
Dumneavoastra mentionati ca adunarea generala nu a fost statutara. De ce ?
Trebuie avut in vedere si faptul ca montarea camerelor de supraveghere se face in conditiile stabilite de lege de catre firme autorizate. Functie de pozitionarea camerelor poate fi incalcat dreptul la viata privata, de aceea trebuie sa se intocmeasca un proiect al lucrarii si sa existe signalistica corespunzatoare (GDPR).
Suma pare cam mare dar poate ca este vorba de un echipament performant.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Iunie 2018
daniel-mircea, utilizator
Am specificat ca ad. gen respectiva a fost nestatutara pentru ca a fost o ad, gen reconvocata tinuta dupa cca 30 zile de la prima. La data respectivei ad. m-am gandit sa actionez in judecata , respectiva adunare, dar am fost sfatuit , de un avocat ,sa ma las pagubas pentru ca pres nu inregistra datele ad. intr-un registru ci pe file prescrise (decat se notau hotararile ) iar in cazul unui proces el poate modifica aceste foi cu acordul conitetului ( semnaturile lor ),Instalatia este foarte performanta avaind cate 13 statii pe fiecare scara (deci 26 -16 interior si 10 exterior ). Cu aceste camere se poate citi, clar,cuvintele scrise de la 20 m. Cu toate ca avem aceasta instalatie ni s-a furat o camera , se vede f clar autorul , dar cauta acul in carul cu fan si a cumparat alta.
1- Care este temeiul legal pentru fapta invocata de dv abuz de functie ?
2-Raspuns la obiect presedintele de asociatie nu poate fi reclamat ca a savarsit infractiunea invocata de dv
Motivul este ca acesta nu detine calitatea de functionar public element esential pentru incadrarea sub incidenta infractiunii mentionate de dv
3-Legea penala prevede
Noul cod penal
Infracţiuni de serviciu
Art. 297

Abuzul în serviciu

(1) Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, nu îndeplineşte un act sau îl îndeplineşte în mod defectuos şi prin aceasta cauzează o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică.

~ Conținut șters la cerere ~

sanda65 a scris:

Am specificat ca ad. gen respectiva a fost nestatutară pentru ca a fost o ad, gen reconvocata ținută după cca 30 zile de la prima. La data respectivei ad. gen. m-am gândit sa acționez în judecata, respectiva adunare, dar am fost sfătuit de un avocat, să mă las păgubaș pentru ca preș. nu înregistra datele ad. într-un registru ci pe file prescrise (decât se notau hotărârile), iar în cazul unui proces el poate modifica aceste foi cu acordul comitetului (semnăturile lor).

Puteați să câștigați lejer un proces cu Asociația, dacă spuneți că Reconvocata a avut loc după 30 de zile de la prima (maximum e de 10 zile, altfel e Tardivitate și acea Adunare Generală e pasibilă de Nulitate Absolută). Ce avocat e acela care v-a indus în eroare ?
H.G. 1588/2007, Art.14 (plus Art. 23 şi 24 din Legea 230/2007) - despre condiţiile convocării Adunărilor Generale ale Asociației de Proprietari.
Alin. (2) - Adunarea Generală ordinară are loc cel puţin o dată pe an, în primul trimestru. Convocarea se asigură de preşedinte sau de Comitetul Executiv al Asociaţiei. (5) Adunarea Generală a Asociaţiei poate adopta hotărâri dacă majoritatea proprietarilor membri ai Asociaţiei sunt prezenţi personal sau prin reprezentant legal. Dacă nu e întrunit cvorumul necesar de jumătate plus unu, ADUNAREA VA FI SUSPENDATĂ ŞI RECONVOCATĂ ÎN TERMEN DE MAXIM 10 ZILE DE LA DATA PRIMEI CONVOCĂRI. La Adunarea Generală Reconvocată, DACĂ EXISTĂ DOVADA CĂ TOŢI MEMBRII ASOCIAŢIEI DE PROPRIETARI AU FOST CONVOCAŢI, HOTĂRÂRILE POT FI ADOPTATE (...). DOVEZI ALE CONVOCĂRII ŞI RECONVOCĂRII LE CONSTITUIE AFIȘUL DE LA AVIZIER ȘI TABELUL NOMINAL CONVOCATOR CU SEMNĂTURI. (IDEM, ART. 24, ALIN.2 ȘI 3)

Alte discuții în legătură

Asociatia de proprietari lucian67 lucian67 buna dimineata , as dorii daca se poate sa ma lamuriti intr-o problema si anume daca o asociatie de locatari poate functiona si fara presedinte al asociatiei ... (vezi toată discuția)
Presedinte papagal58 papagal58 Buna dimineata, Am si eu o nedumerire. Asa ca peste tot , si noi avem problemele noastre in Asociatie. Cum alegem un nou presedinte , daca cei 20% ... (vezi toată discuția)
Hotararile adunarii reconvocate dalamiros dalamiros cu respect as vrea sa va cer sfatul in urmatoarea situatie. fac parte din comitetul executiv al unei asociatii de proprietari. in urma cu doua luni ... (vezi toată discuția)