sanda65 a scris:
Am specificat ca ad. gen respectiva a fost nestatutară pentru ca a fost o ad, gen reconvocata ținută după cca 30 zile de la prima. La data respectivei ad. gen. m-am gândit sa acționez în judecata, respectiva adunare, dar am fost sfătuit de un avocat, să mă las păgubaș pentru ca preș. nu înregistra datele ad. într-un registru ci pe file prescrise (decât se notau hotărârile), iar în cazul unui proces el poate modifica aceste foi cu acordul comitetului (semnăturile lor).
Puteați să câștigați lejer un proces cu Asociația, dacă spuneți că Reconvocata a avut loc după 30 de zile de la prima (maximum e de 10 zile, altfel e Tardivitate și acea Adunare Generală e pasibilă de Nulitate Absolută). Ce avocat e acela care v-a indus în eroare ?
H.G. 1588/2007, Art.14 (plus Art. 23 şi 24 din Legea 230/2007) - despre condiţiile convocării Adunărilor Generale ale Asociației de Proprietari.
Alin. (2) - Adunarea Generală ordinară are loc cel puţin o dată pe an, în primul trimestru. Convocarea se asigură de preşedinte sau de Comitetul Executiv al Asociaţiei. (5) Adunarea Generală a Asociaţiei poate adopta hotărâri dacă majoritatea proprietarilor membri ai Asociaţiei sunt prezenţi personal sau prin reprezentant legal. Dacă nu e întrunit cvorumul necesar de jumătate plus unu, ADUNAREA VA FI SUSPENDATĂ ŞI RECONVOCATĂ ÎN TERMEN DE MAXIM 10 ZILE DE LA DATA PRIMEI CONVOCĂRI. La Adunarea Generală Reconvocată, DACĂ EXISTĂ DOVADA CĂ TOŢI MEMBRII ASOCIAŢIEI DE PROPRIETARI AU FOST CONVOCAŢI, HOTĂRÂRILE POT FI ADOPTATE (...). DOVEZI ALE CONVOCĂRII ŞI RECONVOCĂRII LE CONSTITUIE AFIȘUL DE LA AVIZIER ȘI TABELUL NOMINAL CONVOCATOR CU SEMNĂTURI. (IDEM, ART. 24, ALIN.2 ȘI 3)