avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Reclamatie constructie fara autorizatie
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Reclamatie constructie fara autorizatie

Buna ziua ,
Am un vecin ce a construit un umobil fara autozatie, am fost chemat la primarie sa ii ofer semnatura sa poata continua constructia (datorita faptului ca aceasta incalca distanta de constructie intre cladire si vecini, adica este foarte aproape de hotar, si este este o constructie p+1.)
Angajata primariei ce se ocupa de parte de constructii a spus ca e problema mea cum ma descurc cu vecinul ca daca nu semnez tot eu trebuie sa platesc sa ii dau in judecata.
Imi puteti da mai multe sfaturi? Cum pot sa il opresc pe vecin sa construiasca sau chiar sa darame constructia ilegala?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 12:44, 20 Martie 2022
Adică impozitul pe casa și pământ cand il plătește îi dă chitanța pe numele lui . Cineva mi-a spus că are rol. La primăria din comuna sa fac înscris?
Puteti sesiza primaria din comuna.
Rolul pentru care se plateste impozit pe numele sau a fost obtinut in baza unui act de proprietate, act de mostenitor, etc. Poate plati impozit altcineva/ oricine cu emitere chitanta pe numele proprietarului.
As vrea sa stiu Daca ai rezolvat problema cu construcția ilegală?
Aceiasi problema o am si eu
Bună ziua.Am o problema cu un teren proprietatea mea și o persoana a construit o clădire pe terenul meu.Care este procedura sal pot da afara de pe terenul meu.
Sesizati primaria si/ sau deschideti direct actiune in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda primarie refuz demolare baraca de lemn silversentinel silversentinel Buna. Am o nelămurire. Avem o baraca din lemn, fara fundatie care este amplasata chiar lângă gardul vecinilor. Problema este ca ei și-au clădit o ... (vezi toată discuția)
Demolare constructie ilegala om revoltat om revoltat Buna ziua! Am si eu o problema pe care doresc sa o aduc in discutie. Sunt proprietare al unei case cu un etaj in Bucuresti. Am obtinut o hotarare ... (vezi toată discuția)
Acte demolare raduiuli raduiuli Buna. Vreau sa demolez o casa construita in 1911- care se afla intr-o stare avansata de degradare , situata pe un teren mostenit. Acte de proprietate pe casa ... (vezi toată discuția)