avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Promulgare proiect de lege
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Promulgare proiect de lege

Buna seara,

As dori sa stiu, pentru acest proiect de lege [ link extern ] ,
cam cand credeti ca o sa fie promulgat ?
As dori sa stiu ce aprobari mai sunt(si cand) si de la cine pana la promulgare.
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Iunie 2018
Irina_sebea, utilizator
Cel mai recent răspuns: Beatrice Caragate , utilizator 20:28, 10 Iunie 2018
Acuma am vazut si eu ca pe linku-ul Camerei Deputatilor se putea da click in dreptul scrisului L171/26.03.2018, care ma ducea apoi pe site-ul Senatui. Va multumesc ca mi-ati "deschis ochii".
Am vazut ca au fost aprobate de fiecare comisie.
- Sa inteleg ca acuma, urmatorul pas, este sa aprobe Guvernul ? Era util daca pe site scria si care este urmatorul pas la rand si care este termenul final fiecarui pas asa cum am vazut la altele.
- Cumva cetatenii pot depune amendamente/pareri/sugestii cu privire la aceasta propunere de proiect de lege si oricare alta ?
Ultima modificare: Duminică, 10 Iunie 2018
Irina_sebea, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cu multă plăcere, mă bucur că v-am putut fi de folos.

Din partea Guvernului, prin Ministerul pentru Relația cu Parlamentul, se formulează doar un punct de vedere. În concret, în cazul acestei propuneri legislative, presupun că Ministerul Finanțelor Publice este cel în măsură să se pronunțe, cu precădere, deoarece, la o primă și rapidă lectură a proiectului de lege, am sesizat că acestuia îi lipsește un impact bugetar fundamentat, absolut necesar. Un alt minister care ar putea avea de formulat amendamente ar putea fi cel al Internelor.

Camera decizională în cazul acestui proiect de act normativ este însă Senatul.

Pentru formularea de observații sau propuneri cred că era menționat un termen la fișa de la Cameră, îmi pare rău, nu l-am reținut, parcă se spunea ceva de Decembrie 2017...

Este greu de estimat un termen de adoptare al propunerii legislative, deoarece, spre exemplu, după adoptarea de către Senat, urmează transmiterea la Administrația Prezidențială (pentru promulgarea sau transmiterea spre reexaminare către cele două camere, dacă se apreciază că este cazul; în final, proiectul de lege se publică în Monitorul Oficial; ca regulă, legile intră în vigoare la trei zile de la publicare, dacă în cuprinsul lor nu se prevede altfel).
Ultima modificare: Duminică, 10 Iunie 2018
Beatrice Caragate, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

A apărut proiectul de modificare și de completare a legii nr. 196/2018 privind asociațiile de proprietari din românia, inițiat de u.s.r. - așteptăm dezbateri pe această temă flory_mr flory_mr A apărut proiectul de modificare și de completare a Legii nr. 196/2018 privind Asociațiile de Proprietari din România, inițiat de U.S.R. - așteptăm ... (vezi toată discuția)
Proiect favorabil prin care prevede ca ..... ollyjunior ollyjunior Buna doresc sa stiu daca proiectul de lege care a primit aviz favorabil din partea cabineului domnului ministru in legatura cu Administratori de bloc precum ca ... (vezi toată discuția)
Propunere legislativa referitor la grupa deosebita ! ovis67 ovis67 Buna ziua, pe 15 martie dl Dragos Niculescu redactor pe acest sait a publicat un articol referitor la modificarea legii 263/2010 privind grupa de munca ... (vezi toată discuția)