Am tot tinut sa deschid aceasta discutie de ceva vreme si acum consider ca e momentul. In ultimii ani am ridicat Avocatnet.ro de la statutul de site simplu si l-am adus la statutul de comunitate online.
Dincolo de acest drum, ne-ar interesa in ce masura membrii nostri de astazi recunosc in Avocatnet.ro siteul pe care si l-au dorit. Stiu, traficul mare inseamna ceva. Stiu, numarul de mesaje in forum inseamna ceva. Cu toate astea, e rolul nostru sa ne intrebam mereu daca directia e buna.
Prin urmare:
- ce considerati ca nu mai merge ca odinioara in Forumul Avocatnet.ro? Ce s-a schimbat in rau si ce s-a schimbat in bine?
- ce considerati ca nu va mai reprezinta la actuala comunitate Avocatnet.ro?
- unde am gresit (daca s-a intamplat asta)?
Intrebarile de mai sus sunt genul de lucruri care ar trebui sa ne ajute sa planificam dezvoltarea viitoare a Avocatnet.ro, astfel incat sa reusim sa ne mentinem in dorintele publicului nostru.
Promit sa ma uit inca odata la aceste optiuni, dar si eu am senzatia ca daca postez un mesaj intr-un topic, implicit voi primi alerta la inrarile de mesaje ulterioare, far sa bifez ceva.. Dar cum am zis, inca nu am verificat setarea de care spui ca exista :)
Personal consider ca forumul www.avocat.net nu se indreapta intr-o directie buna. De ce ? Pentru ca moderatorii inteleg sa stearga parerile unor useri care sunt critice la adresa modului in care se raspunde in forum, folosindu-se de explicatia cum ca acele mesaje ar fi "offtopic". Este cu adevarat o cenzura a parerilor personale!
Cred ca gresiti atunci cand ne considerati daunatori avocatnet.ro numai pantru faptul ca avem pareri contrare celor ale dvs.
Imi place foarte mult acest site si acest forum.
In plus, progresul se naste din contradictie.
Daca moderatorii pastreaza doar aprecierile pozitive si laudele cum vor putea administratorii sa stie cu adevarat care ar trebui sa fie pasii pe care ar trebui sa-i urmeze in viitor?
Evident ca din punctul meu de vedere directia e buna! Si sper sa nu fie “asimiliat de altii” si acest site…
Mi-a placut, de cand m-am inscris… Implicarea celor care acceseaza acest site este fantastica! Am senzatia ca e o alta Romanie.
E primul site romanesc pt care mi-am deschis cont si pe care il accesez foarte des – prea des, as zice:D
Poate ca ar fi bine sa scrie pe undeva ca intrebarile la care se doreste raspuns sa nu fie “trunchiate” – adica scoase din “poza de ansamblu” a problemei deoarece exista riscul ca cel care intreaba – din vina proprie – sa obtina raspunsuri prea putin valabile pentru situatia in care se afla. Nu sunt multi, dar sunt destui… Pentru un raspuns valabil ar trebui citite toate interventiile respective, pt a intelege ansamblul. Evident, nu trebuie sa fie problema celor care ofera un raspuns, dar cel care intreaba se va “minuna” de ce nu a iesit la instanta asa cum spera si cum a fost asigurat pe forum… si va discuta despre “neprofesionalismul” unora sau altora.
In ultimul timp subiectele s-au cam amestecat… Adica, intrebari despre concediu crestere copil intalnim pe te miri unde – ca exemplu. La “sectiunile” “Noul cod penal”, “Noul cod civil” sunt, la fel, cam amestecate… pt ca intrebarile necesita raspuns pe codurile vechi – cele noi nefiind in “functiune’; astfel par dublate forumurile de civil si penal.
Acum un an – cand m-am inscris – erau mai putini aceia care scriau numai de dragul rating-ului. Azi intalnesc persoane care nu fac decat sa “sintetizeze” raspunsurile formulate pana la acel punct sau pur si simplu scriu sa scrie ceva… Apoi, pare ca nu prea se mai sesizeaza cineva ca sunt o multime de mesaje consecutive (ale aceluiasi autor, evident). Si inca o deosebire pe care am sesizat-o: nici intrebarile nici raspunsurile nu mai sunt… incitante, asa cum erau atunci – dar aceasta nu e “vina” echipei avocatnet.ro! Rar am mai intalnit discutii ca cea despre legea aplicabila contractelor, ca exemplu… Sau discutia despre a dona sau nu organe…
Discutiile diverse sunt super! Mai ales cand parerile sunt contradictorii! Cum zicea – nu-mai-stiu-cine: cand doua pareri sunt identice una e in plus. Cat despre marturisirea credintei – pur si simplu – ar fi prea mult de discutat si nu e locul aici, dar cred ca nu e cazul unor asemenea marturisiri… Avocatul – cred – stie bine ca profesia nu ii permite chiar tot timpul sa fie credincios “asa cum scrie la carte”.
Epigramele imi plac… Chiar daca “sectiunea” e mai mult un forum de socializare decat pentru epigrame. Totusi, toate mesajele pe care le scriem ocupa spatiu si costa – cel putin asa ma duce pe mine mintea – si de aceea, poate, ar trebui sa ne rezumam la epigrame. Ma includ si pe mine, de parca as fi vreun as in epigrame!:whistle:
Ce n-am inteles cu claritate (desi am o vaga banuiala :) care e diferanta intre “Raspunsuri in comunitate” si “Cazuri, discutii supuse medierii…” ? Evident, imi dau seama ca sunt la sectiuni diferite, dar subiectele abordate in ambele sunt cam de acelasi gen.
Foarte important este contextul, de acord cu @trope_doi.
Mi s-a intamplat ca un utilizator sa puna o intrebare oarecare acum cateva luni, i s-a raspuns de catre mai multi utilizatori, printre care si eu, revine acum cu aceeasi intrebare un pic nuantata. Mi se parea cunoscuta problema, dau cautare pe "ce a mai scris" utilizatorul..... si descopar toata istoria intrebarii si a raspunsurilor primite.
Vreau sa spun ca de-acum am ajuns sa fac "cercetare" pe anumite cazuri.
Lucrurile se complica pentru cei ce chiar isi iau rolul in serios si vor sa-i descurce pe oameni.
Eu raspund la o sectiune unde conteaza mai mult procedurile si uneori ma vad in situatia de a nu sti ce sa-i spun omului, situatii inedite, impregnate cu mult subiectivism...trebuie sa combati, el incepe sa se simta nedreptatit, combate si el... si in final, dupa un an de zile de activitate asidua pe forum, am ajuns, pastrand proportiile, ca doctorul care doarme in spital si face si pe psihiatrul si pe popa.
E pasionant, dar si foarte istovitor atunci cand vrei sa-i faci pe oameni sa inteleaga ca problema lor de moment, la care le si raspunzi, face parte dintr-un sistem gripat si ca daca el, omul cu intrebarea, va intelege contextul sistemului, va contribui la deblocarea lui.
Asta face Avocatnet, ii lumineaza pe oameni, ajutand la deblocarea unei mentalitati colective acoperita de necunoastere, subiectivism si multa, foarte multa nepasare.
Am si cateva propuneri de facut:
1. Raspunsurile in sectiunile de divertisment sa nu mai fie punctate.
2. Atentie mai mare a moderatorilor la raspunsurile pe langa subiect, nu neaparat offtopic, raspunsuri imbarligate din care nu se intelege nimic sau care copiaza ideile celor date inainte. Sunt utilizatori care, in mod vadit, au in vedere punctajul, ajung sa si-l faca cum-necum si apoi, raspunzand aiurea la o intrebare a cuiva, il deruteaza si omul nu stie ce sa mai inteleaga pentru ca vede ca i-a raspuns cineva cu punctaj mare, deci "stie el ce stie". Este foarte important acest lucru pentru mentinerea profesionalismului in forum.
3. Nepunctarea aplauzelor date de prietenii din lista. Sa poti fi aplaudat la un raspuns bun, dar acesta sa nu conteze in punctaj daca cel ce te-a aplaudat ti-e prieten. Mi se pare, asa cum stau lucrurile acum, ca punctajele sunt viciate, inclusiv al meu ;)
4. Tag-urile adaugate sa fie o actiune de voluntariat si nu punctate. Moderatorii sa aiba in sarcina adaugarea de taguri fara a fi punctate nici la ei. Aceeasi ratiune ca la punctul 3.