avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Doresc să cumpăr un teren intravilan în rural, dar ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Doresc să cumpăr un teren intravilan în rural, dar nu are decât acte de proprietate. Pot să fac eu, ulterior, cadastrul și intabularea?

Buna ziua ! Doresc sa cumpar de la cineva un teren intravilan in rural. Are doar succesiunea. Pot ulterior sa fac eu cadastrul si intabularea Cum pot face sa fie legal totul? Multumesc anticipat
Ultima modificare: Duminică, 1 Iulie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: -ELLA- , utilizator 20:41, 7 Iulie 2018
Fara documentatie cadastrala si intabulare, nu se poate vinde. Cel putin, nu legal...
In baza certificatului de mostenitor se intocmeste documentatia cadastrala si se intabuleaza dreptul de proprietate al mostenitorului/mostenitorilor.
Discutati cu vanzatorul. Puteti suporta dvs costurile documentatiei cadastrale si ale intabularii, cu o reducere proportionala a pretului.
Nu poate fi perfectat un contract de vanzare-cumparare.

In schimb poate fi incheiat un antecontract de vanzare-cumparare, precizandu-se o clauza contractuala conform careia masuratorile cadastrale si intabularea se vor face la o anumita data.

Daca , insa, aceste masuratori nu vor fi realizate , actul de vanzare-cumparare nu poate fi perfectat.

Va puteti adresa instantei de judecata in vederea recuperarii avansului dat , ori a dublului avansului dat, in functie de clauza contractuala inserata in antecontract.

O hotarare care sa tina loc de contract de vanzare-cumparare poare fi pronuntata numai daca sunt intrunite cerintele imperative ale legii , pentru a opera vanzarea.


Pronunţarea unei hotărâri care ţine loc de act autentic de vânzare este tinuta de îndeplinirea cerinţelor de valabilitate, de fond şi de formă, ale contractului final.

Evident, şi promisiunea de vânzare trebuie să întrunească condiţiile de valabilitate, ea însăşi fiind un contract, dar nu şi pe cea a formei autentice, impusă de lege doar pentru contractul de vânzare.



Ultima modificare: Miercuri, 27 Iunie 2018
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Multumesc mult
FA TU CADASTRU SI RETNE SUMA CE REPREZINTA CONTRAVAȘPPOAREA DOCUMENTATIEI
Buna ziua!
Nu ne-ati lamurit care este cauza pentru care vanzatorul nu face cadastrul. E important de stiut daca motivele tin de vointa vanzatorului sau de inexistenta cadastrarii generale a zonei.

[ link extern ] /
Ultima modificare: Luni, 2 Iulie 2018
-ELLA-, utilizator

Alte discuții în legătură

Intabulare ska8er ska8er Buna ziua, Sunt persoana fizica si doresc sa vand un teren neintabulat. Terenul se poate intabula direct pe cumparator? Cum as putea sa fac? (vezi toată discuția)
Posesie teren morariu1957 morariu1957 In anul 2006 am cumparat o parcela de pamint arabil in suprafata de 1000 m in intravilanul localitatii in baza unei chitante de mina cu martori ,nu am putut cu ... (vezi toată discuția)
Măsurători cadastrale și rectificare cf înainte de succesiune IM2S4U IM2S4U Buna ziua, mama a decedat in ianurie 2019 mentionez ca vrem sa facem succesiune dar am descoperit ca avem ca si acte numai contractul de vanzare - cumparare.si ... (vezi toată discuția)