Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Decizie pensionare pe caz de boala in timpul CM

Buna dimineata. Un angajat in concediu medical a primit decizia de pensionare pe caz de boala. Cu ce data ii inchei contractul de munca? Cu data deciziei sau data la care CM se sfarseste? Mentionez ca intentioneaza sa isi ia CM pana cand primeste pensia... Ati avut un astfel de caz?
Cel mai recent răspuns: cosmina2389 , utilizator 21:55, 4 Iulie 2018
Depinde de gradul de invaliditate și legat de grad este nr. de ore lucrate.

De ex. nu se poate cumula pensia de invaliditate gr. 2 cu concediul medical.
Dacă a fost încadrat în gr. 3 de invaliditate, atunci poate lucra 4 ore la zi, iar pentru cele 4 ore dacă nu este încă recuperat, poate beneficia de concediu medical.
Multumesc. Un text de lege aveti?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare cazacudaniela cazacudaniela am 33 ani si sufar de o boala de piele cronica pemfigus vulgar si am inteles ca ma pot pensiona pe caz de boala. daca este adevarat vreau sa stiu de ce suma as ... (vezi toată discuția)
Administrator de firma vreau sa ma pensionez valy_xenon valy_xenon Buna ziua, Ma numesc Vlad Ditu si sunt administratorul unei firme de consultanta cu doi angajati: eu si contabilul. Am 53 de ani si peste 30 de ani vechime. ... (vezi toată discuția)
Pensie de boala ContSters299695 ContSters299695 Buna ziua.As dori sa stiu ca dupa ce am fost incadrata in grad de invaliditate de comisia de expertiza ce trebuie sa fac ? Mentionez ca in prezent sunt ... (vezi toată discuția)