avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Am rămas fără geamuri și cu imobilul avariat din ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Am rămas fără geamuri și cu imobilul avariat din cauza unei explozii de anvelopă în fața casei. Cum să procedăm pentru a primi despăgubirile?

Vineri in zori am fost victimele unei explozii de anvelopa TIR in urma careia casa in care locuim s-a avariat: toate geamurile de pe partea frontala s-au spart, geamuri laterale s-au crapat si a cazut tencuiala in mai multe locuri pe fatada, poarta dislocata etc. Mai mult, in camerele unde s-au spart geamurile am avut materii prime pentru prelucrare, care s-au deteriorat din cauza cioburilor de sticla imprestiate peste tot. Si mai mult, in ziua in care s-a intamplat nenorocirea, noi trebuia sa participam la un targ, insa din cazua evenimentului nu ne-am putut duce si astfel am pierdut o zi de vanzari. La paguba se adauga si faptul ca sotul meu a trebuit sa protejeze geamurile sparte cu solutii temporare, care ne-a luat timp si materiale. Casa nu este asigurata. Dupa producerea evenimentului am anuntat la 112, au trimis o ambulanta (soferul s-a ranit grav in cioburi de cauciuc explodat si sticla) si politia. Politia ne-a luat declaratiile si ne-a pus in legatura cu compania in proprietatea careia este camionul in cauza. Seful companiei de transport, cu care am vorbit, a vrut initial sa ne dea 2oo de lei insa cand a inteles ca pagubele sunt mult mai mari, a spus ca e treaba asiguratorului si ca va veni luni cineva sa constate. Cum azi (luni) nu s-a intamplat nimic, l-am sunat din nou si ne-a zis ca nu vine asiguratorul, doar dupa ce procesul verbal de la politie ajunge de la procuratura la ei. A mai zis ca noi trebuie sa umblam dupa asigurator, ne-a dat si nr de polita a firmei. Am sunat la compania de asigurari, am anuntat evenimentul si acum asteptam sa ne contacteze cineva de la ei. Seful de la compania de transport o cam scalda, spune mereu altceva si e clar ca nu ii convine nici sa se anunte la asigurari evenimentul, nici sa ne plateasca pagubele reale, doar o suma minima sa ne dea "din buzunar" care nu ar acoperi nici macar sticla pentru geamurile sparte pe 2 nivele, nemaivorbind de celelalte pagube. Intrebarea e cum sa procedam pentru a primi in mod sigur despagubirile? Nu am vrea sa ajungem in instanta dar nici sa ramanem cu paguba.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Iulie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 13:18, 12 Iulie 2018
Buna seara,
Nu as vrea sa va dezamagesc, dar polita rca nu acopera astfel de cazuri...verdictul Politiei va fi caz fortuit. Sunt buni expertii dar si mai bun cred ca e un avocat. Imi pare rau.
Succes!
Ultima modificare: Miercuri, 11 Iulie 2018
tataie2007, utilizator
Puteti cauta un expert constructii care este si are si specialitatea de evaluator. Pentru a evita costuri mai mari.
Multumesc. A fost evaluatorul, parea in regula totul. Ne-a spus ca ne putem apuca de renovari dar sa documentam mai departe toti pasii fotografic si sa adunam facturile, insa despagubirea depinde de Bucuresti si va dura ceva timp. Aveti habar cam cat poate sa dureze?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este bine ca periodic sa mai depuneti cate o notificare scrisa la firma de asigurari pentru a intreba de stadiul documentatiei pentru despagubire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cât este amenda pt alcoolemie 0.83 in aer pur expirat, cu accident? Mari96 Mari96 O persoana cu alcoolemia 0.83 a făcut accident ( a lovit o alta masina datorită nepastrarii distanței, în mașină lovită se afla un copil. La fața ... (vezi toată discuția)
Despăgubire transport platformă pe rca-ul vinovatului ottotavy ottotavy Va salut, Dupa un accident in urma caruia autoturismul meu nu se mai poate deplasa am chemat platforma pentru a il aduce la constatare si apoi la ... (vezi toată discuția)
In urma unui accident sunt nevoit sa platesc si bunurile din masina? popclaudia19 popclaudia19 tatal meu a facut un accident . sia dat asigurarea celuilalt sasi repare masina ,acesta avea pasageri luati de la ocazie.unul din ei a avut un laptop si sa ... (vezi toată discuția)