avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Pot să conduc în România cu permis american?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Pot să conduc în România cu permis american?

Nu posed permis romanesc ci doar american

Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Decembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Preschimbare inseamna a ceda un lucru in locul altuia (conform DEX).

Dupa cum s-a mai spus de multe ori pe aceasta pagina si pe site in general, e contraventie sa ai doua permise valabile in acelasi timp. Cu alte cuvinte, e ilegal. Legile care confirma asta sunt referite mai sus.

Conditiile in care se poate face preschimbarea sunt de asemenea descrise mai sus, impreuna cu referiri la legile de unde vin aceste descrieri.
Daca esti din US te duci la AAA cu 3 documente si 20 de dolari si iti elibereaza pe loc un carnet INTERNATIONAL ! M-am fraierit si eu cu toate datele astea de pe net eronate. Doar daca te muti inapoi in Romania ti'l "preschimbi" si apoi cel de US nu mai este valabil - trebuie sa alegi practic.
Daca esti in vacanta te duci inainte sa vii in Ro si iei International, e un carton ieftin si stampile de mcdonalds inauntru. Vezi pe site la AAA scrie ce iti trebuie, doua chestii, nimic greu.

EU nu am gasit nimic pe la autoritatile noastre, decat ca e ok sa conduci temporar - gresit, din state nu ai voie. Mi-au luat carnetul si de 2 luni nu l-am mai vazut, te actioneaza in justitie pentru contraventia asta penibila si minora. Doar sa iti iroseasca timpul si sa te distruga asa putin mental. Bine ai venit in ro.


Laura Laura Laura a scris:

Mi-au luat carnetul si de 2 luni nu l-am mai vazut,


Ti-au suspendat permisul (american) in urma unei contraventii rutiere? Sau ti l-au retinut la un control de rutina?
65 in localitate, il oprisera pe unu din fata mea si au zis sa faca 2 in 1 ca "li s-a parut" ca as fi avut si eu viteza. Am primit doar avertizare fiind prima mea amenda din viata. ( sa mai zic ca politistul tot cu 70 conducea prin oras? ) . Oricum nu conteaza asta vis a vis de suspendarea carnetului strain, si la o oprire de rutina era luat. Deja se fac 3 luni, de 4 saptamani tot dosarul fiind finalizat. Am facut o petitie macar sa pot sa conduc cu o adevetinta si cu carnetul international - respinsa. Intre timp am ajuns inapoi in US, am fost la DMV , in 15 minute am iesit cu un carnet nou - stiu de neimaginat in romania sa scoti orice fara adeverinte, parafe, "dovezi" :))). Le-am zis povestea sa nu fac "fals in declaratii" gen ca e pierdut, dar nu le-a pasat " oh... that's sad, here is your license".

In concluzie - nimeni nu poate sa iti dea un termen de rezolvare, unde suni primesti alt sfat, alte informatii, cateodata contradictorii, ai de a face cu vreo 4 institutii diferite care nu comunica una cu alta si in principal ca cetatean esti un cacat pt ei. Si acum mi se ridica tensiunea cand ma gandesc. Sfatul meu este sa va luati in avocat in secunda 1 si sa cereti copii dupa toate actele. Si scrieti pe un carnetel in fata lor tot ce va zic, sa va vada ca faceti asta. NU aveti incredere in atitudinea prieteneasca si de binevointa pt ca va mint pe fata. - cel putin asta a fost experienta mea. Inteleg de ce nimeni nu are incredere in sistemul nostru legal, totul e o harababura birocratica. In US mereu rezolv lucrurile foarte usor, dar in Ro daca am nevoie de orice adeverinta banala trebuie sa imi mobilizez toata famila sa alerge dupa hartogarii inutile si cateodata absolut tampite. Vreau sa ma mut inapoi dar cand vin...asa mi se acreste...

Apropo ei vad carnetul strain in baza de date ca fiind valabil, ca acum e globala treaba, dar le trebuie traducerea din engleza...in engleza, ceea ce face canetul international - pt ca " conventia de la viena" . Legile asta nu se mai updateaza...

Eu cred ca pt o chestie ca asta e normal o amenda, si suspendarea ( pe plan local ) pana ai dovada canetului inernational. Si sa iti dea macar o adeverinta sa poti sa conduci 24 de ore sa ajungi naibii acasa. Eu eram in capatul celalalt al tarii cu o masina burdusita pt camping si aventura. Aventura care...the end.

Ar putea macar autoritatile romane sa scrie clar despre asta pe paginile lor oficiale pt ca avocat.net nu ar trebui sa fie singura sursa de informatii corecte. Chiar si aici trebuie sa cauti putin ca sunt confuzii.
Ultima modificare: Duminică, 27 Noiembrie 2022
Laura Laura Laura, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preschimbare permis auto strain vs condus cu permis international ina80 ina80 Buna ziua! Lucrez intr-o corporatie cu multi expati, de nationalitati foarte diferite, cu sedere in România pe termen lung, in numele carora va adresez ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere international atalinna atalinna Un cetatean strain dintr-o tara non UE inca [u]nerezident in Romania [/u]poate conduce cu permisul de conducere obtinut in tara lui tradus in lba romana si ... (vezi toată discuția)
Pot sa detin doua permise de conducere? Dumxx Dumxx Am făcut şcoala de şoferi de două ori, în două ţări diferite: în România in 1992 şi în Italia in 1999 era obligatoriu pentru ca permisele romanesti ... (vezi toată discuția)