avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Cont bancar inactiv inactiv
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Cont bancar inactiv inactiv

Am un cont bancar care este inactiv de o periaodă mai îndelungată,respective de 9(noua)ani.Contul era al Fundatiei, care de asemenea nu a avut absolut de loc activitate.Eu, din cate imi amintesc am solicitat inchiderea contului.Acum ma trezesc ca am de pltit 500 de lei.In ce masura ma poate bliga banca sa achit suma respectiva?
Cu stima,
Cel mai recent răspuns: DenisRif , utilizator 17:39, 24 Iulie 2018
Roagă-i să-ți detalieze în scris ce consideră ei că trebuie să le achiți și în ce temei legal, deoarece tu nu recunoști datoria.

Probabil este vorba despre comisioanele de administrare ale contului, dar în cel mai rău caz nu îți pot cere pentru mai mult de 3 ani în urmă, deoarece respectivele datorii s-au prescris.
La maxim un an de zile de constatare ca (virgula) contul nu este folosit trebuia sa va notifice ,iar daca nu raspundeati notificarii sa-l inchida din oficiu...
Adresati-va cu plangere ANPC deoarece exista reglementari in acest sens .
De asemenea solicitati sa va detalieze ce reprezinta suma deoarece aceasta suma nu se justifica atata timp cat pe acel cont nu s-au operat tranzactii si astfel incasarea de comisioane este total abuziva... In alta ordine de ideei banca nu va poate decat executa silit prin procedura legala avand calea Contestatiei la Executare in care sa invocati inclusiv prescriptia pentru sumele care depasesc 3 ani de zile vechime...Daca doriti detalii suplimentare lasati-mi o adresa de mail ...

Ultima modificare: Marți, 24 Iulie 2018
DenisRif, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere datorie rezultata din credit tip descoperit de cont ionutnegrea ionutnegrea Buna ziua, Am o problema cu o banca comerciala in legatura cu un credit tip Descoperit de Cont: -- In 2006 am accesat aceasta facilitate in calitate de ... (vezi toată discuția)
Banca refuza sa inchida un cont de salariu ValentinC79 ValentinC79 In urma unei neintelegeri, banca mi-a pus un comision aiurea pentru care am facut plangere la ANPC, am castigat si banii mi-au fost restituiti. Odata cu ... (vezi toată discuția)
Consultare situatie biroul de credit dangeorge dangeorge Buna ziua, Am avut un credit luat in 2005 care ulterior s-a prescris. Nu a fost vina mea, e mai complicat. Am consultat Biroul de Credit acum cateva ... (vezi toată discuția)