avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Asociația sportiva
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Asociația sportiva

Bună ziua, vreau sa înființez o asociație sportiva,sutem 3 persoane și avem și spațiul locativ pentru a desfășura activitatea, vrem sa o facem fără cis ca este mai greu de obținut. Care este calea legala pentru înființare, ce acte îmi trebuie si unde trebuie sa mergem. Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 20:56, 31 Iulie 2018
Redactati act,constitutiv statut,obtineti cazier fiscal,anterior rezervati denumirea la Minist Just,apoi mergeti la judecatorie pt inregistrare in registrul persoanelor juridice.Succes.
Fara cis nu se poate. Dupa ce urmati pasii detaliati mai sus pentru inregistrarea la judecatorie a asociatiei clubul sportiv ....., veti depune si actele pentru cis.
Legea nu interzice existenta unui ONG cu scopuri in domeniul sportiv fara a avea avizul si autorizarea MTS si atribuire de CIS / inscriere in Registurl sportiv. Sunt mii de cluburi sporive care nu au CIS si functioneaza. Ele insa nu au o recunoastere legala ca structura sportiva, nu pot beneficia de finantari publice si de facilitatile fiscale specifice pentru activitatea sportiva, nu pot organiza competitii oficiale, nu se pot afilia la federatii sportive nationale, sportivii din cadrul lor nu pot participa in aceasta calitate la competitii oficiale si deci nu pot dobandi titluri oficiale chiar daca sunt cei mai buni din tara (situatie care exista de multi ani in mai multe ramuri de sport in Romania.... unde majoritata sportivilor si cluburilor si competitiilor se desfasoara in afara cadului institutional specific conturat prin legislatia sportiva). Trebuie insa mare atentie in activitatea in cauza, caci inscrierea in Registrul Sportiv si afilierea la o federatie sportiva nationala confera o anumita prezumtie de competenta si respectare a normelor de profil, pe cand fara CIS si fara afiliere, in caz de accident, de imbolnavire din cauza activitatii sportive, sau de incidente la vreo manifestare organizata de acel ONG, pot exista acuzatii de culpa care pot fi mai greu inalturate de catre o organizatie care nu detinea CIS. Deci legal se poate, dar exista dezavantaje si anumite riscuri ceva mai mari decat in cazul entitatilor recunoscute oficial ca structura sportiva. Si uneori autoritatile si institutiile punblice refuza colaborarea pe teme sprotive cu entitati care nu au CIS....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ong-urile cu profil sportiv pot obtine cis hd76avr hd76avr Buna ziua!Anul acesta am infiintat o asociatie sportiva in a carei denumire apar cuvintele \\"Asociatia Sportiva................\\" (nu-i scriu numele complet ... (vezi toată discuția)
Cite mandate poate avea o persoana Nostrum Nostrum Buna ziua. Exista in vreo lege, HG, OUG... ceva unde sa scrie ca o persoana, pe postul de presedinte, are un nr fix de mandate (ex: 2 mandate de 4 ani), in ... (vezi toată discuția)
Aviz anst pentru infiintare asociatie club de dans sportiv AndreeaFolea AndreeaFolea In momentul depunerii dosarului de infiintare la judecatorie este nevoie de vreun aviz din partea ANST la dosar? Pe cateva site-uri apare ca doar federatiile ... (vezi toată discuția)