avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu de boală pentru îngrijirea copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu de boală pentru îngrijirea copilului

Bună ziua, aș avea o întrebare, soția mea este în concediu pentru creșterea copilului (băiețelul are 1 an și 2 luni), din păcate vineri ș-ia rupt glezna și trebuie operată. Întrebarea mea ar fi dacă este specificat undeva dacă în astfel de situații sau situați asemănătoare tatăl/soțul poate primi zile libere/concediu medical pentru îngrijirea copilului pe perioada spitalizării soției. Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: blacy , utilizator 13:31, 31 Iulie 2018
Potrivit art. 26 alin. (1) din OUG nr. 158/2005, asigurații au dreptul la concediu și indemnizație pentru îngrijirea copilului bolnav în vârstă de până la 7 ani.

Potrivit art. 27 alin. (1) din OUG nr. 158/2005, beneficiază de indemnizația pentru îngrijirea copilului bolnav, opțional, unul dintre părinți, dacă solicitantul îndeplinește condițiile de stagiu de cotizare prevăzute la art. 7.

Stagiul minim de asigurare prevăzut la art. 7 din OUG nr. 158/2005 este de 6 luni realizate în ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acordă concediul medical.

Indemnizația se acordă pe baza certificatului de concediu medical eliberat de medicul curant, emis în condițiile legii.

In speta, tatal poate beneficia de un astfel de concediu.
Mulțumesc pentru răspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cat concediu medical primeste mama dupa operatie pe cord copil? elennna elennna Buna ziua. Mi-am operat baietelul de 3 ani pe cord si nu am primit concediu decat pe perioada spitalizarii necesare interventiei, respectiv 2 saptamani. Nu ... (vezi toată discuția)
Concediu medical pentru ingrijirea copilului motiv internare in spital firma nu il accepta . este posibil ? maier26 maier26 Buna ziua . Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la problema mea . In data de 15/03 am fost internata cu copilul in varsta de 8 luni in spital pana in ... (vezi toată discuția)
Durata concediu medical pentru ingrijirea copilului bolnav lucian1993 lucian1993 Daca am inteles bine, Legea 19/2000 a fost abrogata prin Legea 263/2010. In aceste conditii, in ce baza si cate zile de cm poate acorda medicul de familie, ... (vezi toată discuția)