avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Modificari aduse Legii 263/2010 !
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Modificari aduse Legii 263/2010 !

S-a dat Legea 177/2018 prin care s-au modificat niste articole din Lg 263/2010. Am doua nelamuriri si nu stiu cum sa interpretez aceste modificari.
1) Expertizarea pensionarului pentru invaliditate. A fost abrogată dispoziţia care prevedea suspendarea plății pensiei începând cu luna următoare celei în care casa teritorială de pensii a fost informată, prin adresă, de neprezentarea la termenul de revizuire la Institutul Național de Expertiză Medicală și Recuperarea Capacității de Muncă sau la centrele regionale de expertiză medicală a capacității de muncă, din motive imputabile pensionarului.
2)Au fost abrogate dispoziţiile care prevedeau că tribunalele soluţionează în primă instanţă litigiile privind: refuzul nejustificat de rezolvare a unei cereri privind drepturile de asigurări sociale; contestațiile împotriva măsurilor de executare silită, dispuse în baza prezentei legi; alte drepturi și obligații de asigurări sociale născute în temeiul prezentei legi. Va multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Pensie de invaliditate nerevizuibila asofronie asofronie Sunt pensionat medical gradul 3,militar,anul nasterii 05.01.1968,stagiul complet de cotizare conform anexei 6, in decizia de pensionare specifica- pensionare ... (vezi toată discuția)
Comisia a hotarat depensionarea tatalui meu mantraian mantraian Tatal meu are 61 de ani si a primit o pensie de boala conform dosarului medical pana in aceasta toamna cand in cadrul comisiei a primit decizia de suspendare a ... (vezi toată discuția)
Neoplasm mamar, motiv pensionare medicala? cyan cyan 1. o persoana in varsta de 44 ani si cu o vechime in munca de 25 ani avand neoplasm mamar operat (mastectomie) se poate pensiona medical? 2. care sunt pasii ... (vezi toată discuția)