avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1282 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Distanta intre case
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Distanta intre case

Buna ziua, as vrea sa stiu ce este de facut in situatia mea. Vecinii mei au construit o casa noua au puso direct de la linia de hotar si nu au lasat nimic. Eu am lasat 1 metru si 30 cm de la linia de hotar. As vrea sa stiu daca in cazul in care pun o plangere cum sar proceda si care ar putea si solutia. Au si un geam pe zidul de langa zidul meu cred ca se incadreaza la fereastra de lumina si nu de vedere. Si nu stiu daca schimba cevs faptul ca ei au o casa si eu o vila .multumesc
Cel mai recent răspuns: Annoonniimm , utilizator 14:00, 30 Iulie 2018
Potrivit Codului Civil, distanța minimă față de hotar este de 60 cm, dacă nu se prevede altfel prin lege sau prin regulamentul de urbanism [ link extern ]

Când au construit casa au afișat panoul cu informații despre proiect și numărul autorizației de construire? Este făcută legal?

Apa de pe acoperiș se scurge la tine pe proprietate sau la ei? [ link extern ]

Mergi mai întâi la primărie pentru a afla dacă există vreun PUZ sau PUD derogatoriu.

Ideal ar fi fost să te ocupi de problemă când au turnat fundația, nu acum...
Ultima modificare: Luni, 30 Iulie 2018
Andr@, utilizator
Da ai dreptate dar nu eram in țară în momentul în care au construit ei casa. In legatura cu streasina eu cred ca apa ar cadea in partea mea . Si actele lor sunt corecte . Ei au construit exact de pe locul de unde era casa veche presupun ca înaite era corect asa. Dar acum legile cred ca sau schimbat si trebuia sa lase ceva loc inspre curtea lor. Nustiu ce sar putea intampla daca pun plangere nu as vrea sa cheltui multi bani . Credeti ar fi mai usor sa ajungem la un acord sa faca ei ceva sa nu cada apa si zapada la zidul casei mele si asa sa ramanem doar sa numi faca probleme la casa cu umezeli .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, vecinul meu are construită o clădire cu peretele ... Tatiana Stanciu Tatiana Stanciu Bună ziua, Vecinul meu are construită o clădire cu peretele pe linia de hotar, iar streașina de vreo 50 cm. este pe proprietatea mea. Clădirea a fost ... (vezi toată discuția)
Distanța între casa și copertina vecinului MariaSTM MariaSTM Bună ziua, am o casa bătrânească cu calcan ( printre primele construite pe strada noastră). Conform cadastrului la stradă între casă mea și vecin am ... (vezi toată discuția)
Distanta minima legala intre hotar si peretele casei cristian_64 cristian_64 Vreau sa construiesc o casa si datorita topometriei terenului (un clin intre doua strazi) trebuie sa ma apropii cat de mult pot cu constructia noua de hotarul ... (vezi toată discuția)