Este adevarat ca asiguratorul nu va plati nici un leu pentru ca instalatia care va inunda fie nu a fost intretinuta , fie inundatia a fost provocata intentionat , materialele nu au fost de calitate etc . Stie el cum sa nu plateasca paguba . Sunt destule clauze in contract .Doar instanta de judecata poate hotari , procesul este greoi dar va va plati inclusiv banii cheltuiți pe avocat .
grosuanatolie a scris:
Ca sa tina cu asigurarea facultativa, trebuie sa faceti o cosmetizare a apartamentului si dupa sa faceti polita.
In momentul incheierii politei, sa solicitati asigurare contra avariilor instalatiilor, asigurare a bunurilor casabile(daca aveti termopan), asigurare la inundatii provocata de apa din conducta, asigurare bunuri din casa.
Si acum vb din experienta proprie, in care doi ani la rand am avut o data parchetul declarat inundat -schimbat in regie proprie-valoare 4000 ron, bani primiti de la asigurator, si alt an, perete debara degradat cu mucegai, valoare 800 ron, la fel primiti de la asigurator.
In momentul incheierii politei, nu se fac poze la apartament.
Cand declarati dauna, vine agentul, face poze la dauna, intocmeste dosarul. Dosarul este oarecum online, si de rezolvarea lui propriu zisa se va ocupa alt agent, ales aleatoriu de sistemul lor. Va vor contacta si va vor oferi solutii, fie reparatie in regie proprie, fie cu firma.
Acea cosmetizare nu e un capat de tara, o faceti, dar cel putin aveti o oarecare siguranta de recuperare a daunelor viitoare.
Bineinteles nu este o rezolvare reala a problemei cu care va confruntati.
P.s. dupa rezolvare dosar si reparatie in regie proprie asiguratorul NU face poze la lucrarea executata.
nistorsc a scris:
Chestia cu asigurarea este cel putin naiva si este facuta de cineva care nu tie cum se rezolva daunele. Nu detaliez ca nu am timp, dar renuntati.