avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ nr. 60
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ nr. 60

Avand in vedere ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ nr. 60 din 5 iulie 2018
privind LEGEA SOMAJULUI
ART. 73^2 (1) Şomerii înregistraţi la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă de cel puţin 30 de zile, care nu beneficiază de indemnizaţie de şomaj, în situaţia în care se angajează cu normă întreagă, pentru o perioadă mai mare de 3 luni, ulterior datei înregistrării la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă, beneficiază de o primă de activare în valoare de 1.000 lei, neimpozabilă."
2. La articolul 73^2, după alineatul (1) se introduce un nou alineat, alineatul (1^1), cu următorul cuprins: "(1^1) Prima de activare stabilită în cuantumul prevăzut la alin. (1) se acordă în două tranşe, astfel:
a) o tranşă egală cu 50% din cuantumul stabilit, la data angajării;
b) o tranşă egală cu 50% din cuantumul stabilit, după expirarea perioadei de 3 luni de la angajare."

Va adresez 2 intrebari:
• Acea prima de activare (care era de 5mil… acum: 10 mil) se acorda si in situatia in care ai beneficiat in cursul lunii anterioare de indemnizatie de somaj (asadar, numai o luna – somer de la 01.06.2018)?
• Cei 30% acordati lunar (dupa angajare) pana la până la sfârşitul perioadei pentru care erau îndreptăţite să primească indemnizaţia de şomaj, nu mai sunt acordati lunar, ci in doua transe?
Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 1 August 2018
Johanna.72, utilizator

Alte discuții în legătură

Buna ziua! prima de la stat de 500 lei,pt șomerii care se angajeaza(in ... lianaema lianaema Buna ziua! Prima de la stat de 500 lei,pt șomerii care se angajeaza(in per de șomaj),se acorda 12 luni sau o singura data?Cat timp se acorda ?Dpdv al ... (vezi toată discuția)
Ref. legea 76 Johanna.72 Johanna.72 Doresc sa adresez doua intrebari vis-a-vis de art. 72, respectiv 73.2 din Legea Somajului ART. 72 ([i]1) Persoanele prevăzute la art. 17 alin. (1), ... (vezi toată discuția)
Facilitati angajare somer LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA De ce facilitati beneficiaza angajatorul sau/si salariatul in cazul angajarii unui somer? Multumesc! (vezi toată discuția)