avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum AvocatNet Italia Legislatia muncii si probleme ... Pensie de invaliditate Italia
Discuție deschisă în Legislatia muncii si probleme conexe

Pensie de invaliditate Italia

Bună ziua sunt o persoana cu handicap locomotor vreau să știu dacă aplic pentru pensie de handicap în italia, eu în românia am acea indemnizație socială de handicap trebuie să renunț la acea indemnizație din romania în cazul în care am dreptu să primesc pensie de handicap în italia? Vă mulțumesc frumos
Ultima modificare: Miercuri, 8 August 2018
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Cel mai recent răspuns: FLORESCU OVIDIU , utilizator 15:08, 14 Septembrie 2024
Sigur ca da. O persoana din familie va poate insoti. Depinde si de boala pe care o aveti si pentru care sunteti programat la comisie. Sunt atenti la orice mic detaliu care li se pare suspect. Pentru un handicap motor cred ca neaparat va trebuie insotitor. Altfel, care mai este scopul cererii dvs.?

Bafta! Reveniti cu amanunte si spuneti-mi ce ati rezolvat.
Ultima modificare: Marți, 4 Septembrie 2018
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Eu am tetrapareza merg cu bastonul, daca scap bastonul din mana am cazut jos si eu. Eu am o fidanzata pe care am cunoscuto acum un an si care ma ajuta in orice situatie cand iesim in oras.
Ea ar putea sa ma insoteasca la comisie. Va multumesc mult
Sigur ca da, este neaparat necesar sa va insoteasca. Raspundeti cat mai scurt si la obiect la intrebarile care vi se vor adresa de catre membrii comisiei.

Multa bafta!
Lucrez în agricultura 7luni și primesc șomaj am copil cu handicap grav de ce nu îl trec cu handicap ci normal nu am rezidenta copilul sta în romania
Bună ziua...sunt o persoana cu surditate și tulburări de vorbire...vreau sa știu dacă pot cere indemnizație de handicap în italia chiar dacă nu sunt stabilit acolo..și apoi dacă cer sa stabilesc în italia.......va mulțumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avocatnet italia: schimbare nume de familie în urma divorțului marianastanciu2018 marianastanciu2018 Daca dupa divort am schimbat numele,pot sa imi pierd drepturile in Italia fiind prima Stanciu iar acum Bunaciu,avand pensia de invalidità civile si toate ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate civila Cmnd Cmnd Sunt in Italia din 2002 si am lucrat cu acte in regula pana in 2014. In 2006 mi-am rupt piciorul drept la munca, dar nu am reclamat patronii de frica ca ma dau ... (vezi toată discuția)
Pensie handicap in italia ContSters278981 ContSters278981 Buna ziua!am si eu o intrepare daca se poate sa imi raspundeti va rog. Sunt o persoana cu handicap gradul 1 permanent din 2006 in urma unui accident de masina ... (vezi toată discuția)