avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Din punct de vedere legal e obligatorie plata ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Din punct de vedere legal e obligatorie plata contribuției la biserică?

Bună ziua, va rog sa îmi spuneți. .....dpdv legal e obligatorie plata contributiei la biserica? Nu de alta, dar avem copil mic, cheltuieli multe, iar un domn trimis de la biserica se perinda pe la noi (si pe la toti, de altfel) de cel putin 3 ori pe an dupa bani, fie pt contributie, fie pt renovarea bisericii. Greseala a fost ca i-am deschis si apoi nu am mai scapat de el. Nu vad ce beneficii ne aduce plata acestei contribuții, plus ca nu suntem bisericosi. Daca e legala, ma interesează.

Va mulțumesc
Ultima modificare: Miercuri, 15 August 2018
Manuela Rășină, administrator
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Contributia se stabileste de catre Consiliul bisericii format din enoriasi din parohie.
Nu va poate nimeni obliga sa platiti contributia respectiva. In cazul oficierii religioase a preotului la eventuale nunti, botezuri, inmormantari, cand se stabileste pretul pentru serviciul religios prestat este posibil sa se tina cont de plata/ neplata acestei contributii.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fiecare biserică, prin decizia, nu a preotului, ci a consiliului parohial din care fac parte şi oameni de rând, fixează pentru bunul mers al bisericii o contribuţie. Aceasta nu este obligatorie.

Puteti sesiza B.O.R.
[ link extern ] /
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este o mare excrocherie. Pe de o parte popii sunt platiti de la bugetul de stat, iar remodelarea bisericii, din impozite, taxe prin consiliul local, si cu toate astea, te santajeaza cu slujba la diferite evenimente. Ceezi daca vrei contribui daca vrei. Si de asta a ajuns tara asta cum a ajuns...
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aceasta asa zisa contribuție nu este obligatorie. Preoții nu fac altceva decât să înșele omul de rând. Si la mine la poartă au venit și le-am spus că nu există lege care să mă oblige la aceasta asa-zisa contribuție, așa că l-am dat afară, iar dacă mai apare la mine la poartă pun câinii pe el. Nu este OBLIGATORIE aceasta contribuție. NU PLĂTIȚI NIMIC.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
"Contributia" in cauza nu are un caracter de "taxa/impozit/plata obligatorie".

Aceasta "contributie" stabilita de catre Consiliul Parohial, intr-un cuantum aleatoriu, se asimileaza, pentru contribuabilii ce doresc sa o achite, ca avand un caracter de "donatie pentru biserica".

Ultima modificare: Miercuri, 15 August 2018
Adrian Sulea, Consultant credite si finantari

Alte discuții în legătură

Este obligatorie plata anuală către biserică? Violeta Pop Violeta Pop Bună ziua, mă numesc Violeta și doresc să știu exact dacă este obligatorie plata anuală către biserică. Dacă este obligatorie precum impozitul și ... (vezi toată discuția)
consiliul parohial mi-a solicitat o taxa de contribuție cu trei ani in urmă pentru a oficia căsătoria ... Danut 08 Danut 08 Buna ziua Mă numesc Dan și locuiesc în Finteușu Mic. Sînt căsătorit în 21 octombrie 2018 și am următoarea problemă: Consiliul parohial mi-a ... (vezi toată discuția)
Cult biserica (taxe, salarii clerici) adibocu adibocu e taxa legala plata cultului la biserica sau nu? sunt obligat sa platesc cultul la biserica? sau e doar o \"plata benevola\"? exista legi care ma obliga la ... (vezi toată discuția)