m-am interesant pe site-ul Cppc cum pot intra in posesia unui certificat de traducator si dat fiind ca aici s-a mai dezbatut acest subect intr-o dicutie deja inchisa, m-am gandit sa deschid una noua...
Vreau sa-mi iau atestaul de lb germana si din cate am inteles trebuie sa-mi aleg o specilaitate... dar nu stiu care...
Am vazut in allte duiscutiica unele persoane au un "model" de examen si ma gandesc ca daca cineva mi-ar trimite niste subecte model ar fii mult mai usor sa-mi aleg domeniu .... o sa incerc sa ma inscriu in martie 2010 si cu ajutorul modelelor cred ca voi avea timp sa culeg destule informatiile necesare din domeniul respectiv.....
ma poate ajuta cineva?
Puteti, va rog, frumos, sa imi trimiteti si mie modele de subiecte pentru engleza si franceza la adresa ginguila@yahoo.com? Sunt grele aceste examene pentru obtinerea certificatului de traducator? Pot sa obtin certificatul chiar daca nu am terminat un liceu sau o facultate de profil?
am transmis subiectele pe adresa de mail indicata de tine.
Referitor la dificultate, asa cum ti-am scris si in e-mail, „secretul” cred ca este sa fii familiarizata cu terminologia juridica in limba romana si sa ai inspiratie :)
Poti sustine examenul pentru obtinerea certificatului de traducator chiar daca nu ai terminat un liceu sau o facultate de profil. Certificatul de traducator pe domeniul juridic, dupa sustinerea ambelor probe - traducere si retroversiune, te va ajuta sa intocmesti dosarul pentru obtinerea autorizatiei de traducator, in cazul in care ti-ai stabilit acest obiectiv.
Se poate sa imi trimiteti si mie subiectele pentru domeniul juridic pentru a-mi face o idee asupra examenului, va rog?
Adresa mea este: sapientis_dementia@yahoo.com
Stimata doamna,
daca mai aveti subiectele pe juridic(engleza-romana-engleza) va rog sa mi le trimiteti si mie, as avea foarte mare nevoie sa ma orientez mai bine cam ce presupune acest examen.
Mailul meu este:oanapanfil@yahoo.com
Multumesc anticipat!