avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Minor în curse interne
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Minor în curse interne

Buna ziua,am vârstă de 17 ani și trebuie să merg cu avionul de la București la Timisoara.Este vreo problema daca nu sunt însoțit de vreun parinte?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 10:12, 23 August 2018

Copiii cu vârsta cuprinsă între 12 şi 18 ani vor fi consideraţi minori neînsoţiţi şi trataţi ca atare numai la cererea expresă a părintelui sau tutorelui.

Cetăţenii români (indiferent de rezidenţa acestora), cu vârsta cuprinsă între 2 şi 18 ani pot călători numai dacă îndeplinesc următoarele condiţii:

- să fie în posesia unei declaraţii autentificate notarial, din partea ambilor părinţi, din care să rezulte că aceştia sunt de acord ca minorul să călătorească însoţit de un reprezentant al Companiei TAROM;
- părinţii să completeze obligatoriu formularul de cerere de însoţire (Handling Advice) existent la ghişeul de înregistrare.

[ link extern ]

Cel mai bine afli informatia de la sursa!
[ link extern ]
Ultima modificare: Joi, 23 August 2018
cyan, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte necesare iesire din tara minor! Andyandy22 Andyandy22 Salut, am 17 ani si as vrea sa stiu exact ce acte imi trebuiesc pentru a pleca din tara timp de 2 saptamani. Stiu doar ca imi trebuie procura de la ambii ... (vezi toată discuția)
Călătorie cu avionul minor de 16 ani Maria_Pasarica Maria_Pasarica Salutare, am nevoie de ajutorul vostru în legătură cu câteva întrebări legate de viitoarea mea călătorie avionul. Am vârsta de 16 ani și doresc să ... (vezi toată discuția)
Calatorie copil minor din strainatate inspre romania danaiancu danaiancu Buna ziua, Va rog sa imi spuneti de ce documente am nevoie in urmatoarea situatie: Noi locuim in Italia, unde s-a nascut si fetita noastra, in varsta de ... (vezi toată discuția)