avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... redeschidere urmărire penală
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

redeschidere urmărire penală

Am avut un proces nedrept. Procurorul a propus confirmare renuntare urmarire penală (art 318 cpp), iar judecatorul a admis confirmarea la RUP.
Sunt nemultumit de soluția luată de judecator, iar eu doresc sa introduc o cerere de redeschidere urmărire penală conf. art 335 cpp.
Ce ma sfatuiti sa fac? (Sa depun cererea de RUP la parchet, sau la judecator conform art 335 (5) cpp?)

Solicit RUP pe motiv ca atat procurorul cat si judecatorul care a admis cererea de RUP nu s-a pronuntat asupra probelor ce le-am invocat in notele scrise.
Cel mai recent răspuns: _Alin_ , utilizator 12:20, 2 Septembrie 2018
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
RUP la dvs inseamna Redeschidere Urmărire penală, sau inseamna Renuntare Urmarire Penală?
Reveniti cu o intrebare concretă ca sa puteti primi un raspuns la intrebarea dvs.

Din ce relatati dvs, reiese ca ati fost parte vatamata intr-un dosar penal la care judecatorul a admis confirmarea de Renuntare la Urmărire Penală a procurorului, iar dvs nemultumit de solutia admisă de judecător, doriti sa introduceti o cerere de Redeschidere a Urmăririi Penală față de făptuitor/făptuitori.

Da, puteti introduce o cerere de Redeschidere a Urmăririi Penale.
Daca depuneti cererea la Parchet, cererea va fi analizată de prim-procurorul parchetului care a mentinut ordonanta de clasare a procurorului de caz, apoi daca sunteti nemultumit de solutia prim-procurorului, puteti ataca ordonanta la instanta.
Puteti depune cererea de Redeschidere a Urmăririi Penale si la instanță conf. art 335, al. 5 din Cod. Proc. penal,
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din descrierea dvs inteleg ca este vorba de o solutie de renuntare la urmarire penala.
Daca judecatorul de camera preliminara a admis cererea de confirmare, s-a terminat, nu mai aveti ce sa faceti.
Doar in situatia in care suspectul sau inculpatul nu şi-a îndeplinit cu rea-credinţă obligaţiile stabilite conform art. 318 alin. (6), procurorul revocă ordonanţa şi dispune redeschiderea urmăririi penale.
Nu inteleg exact ce anume calitate ati avut dvs in dosar.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da domnule avoc. Răzvan, e vorba despre solutia de renuntare la urmărire penală.
Judecatorul de cameră preliminară a admis cererea de confirmare la renuntare urmărire penală propusă de parchet.
Eu nu sunt multumit cu solutia admisă de judecător, în motivare, judecătorul a precizat că faptele făptuitorilor nu prevăd pedeapsa inchisorii de cel mult 7 ani, si asa este, infractiunile comise de făptuitori nu depășește de 7 ani, dar, conținutul faptelor, scopul urmărit, urmările produse sau care s-ar fi putut produce prin săvârşirea infracţiunii, constată că EXISTA un interes public în urmărirea acesteia, un PERICOL PUBLIC.

Imaginati-vă ca art. 193 CP la infracțiunea de Lovire sau alte Violențe, pedeapsa inchisorii este:
- a) 3 luni - 2 ani inchisoare sau amendă
- b) 6 luni - 5 ani inchisoare sau amendă.

Logic, parchetul a solicitat confirmare renuntare urmărire penală pentru ca conform art. 318, alin. 1 CP, procurorul poate renunta la U.P. in care pedeapsa inchisorii este de cel mult 7 ani, iar judecătorul a admis propunerea parchetului.

E normal ca făptuitorii să comită acte de violențe și loviri cu intenție, chiar dacă nu au mai avut antecedente penale, și totuși aceștia să scape nepedepsiți, doar cu o mica amendă?

Mie nu mi se pare corectă soluția, de aceea doresc sa stiu dacă pot ataca hotararea judecătorului.
Din pacate, nu.
Daca nu se mai poate face nimic, adica nu se poate introduce o cerere de redeschidere a urmăririi penale (art. 335 cod proc. penal) in urma hotararii judecatoresti la Confirmare renuntare urmărire penala (art. 318 cod proc. penal), atunci art. 335 cand poate fi aplicat pentru o cerere de redeschidere a urmăririi penale?

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Din descrierea dvs inteleg ca este vorba de o solutie de renuntare la urmarire penala.
Daca judecatorul de camera preliminara a admis cererea de confirmare, s-a terminat, nu mai aveti ce sa faceti.
Doar in situatia in care suspectul sau inculpatul nu şi-a îndeplinit cu rea-credinţă obligaţiile stabilite conform art. 318 alin. (6), procurorul revocă ordonanţa şi dispune redeschiderea urmăririi penale.
Nu inteleg exact ce anume calitate ati avut dvs in dosar.

Alte discuții în legătură

Redeschiderea urmaririi penale rrocambole rrocambole Procurorul ierarhic superior poate dispune redeschiderea urmaririi penale conform art. 335 CPP in cazul unei Ordonante de netrimitere in judecata care a fost ... (vezi toată discuția)
Confirmare renunţare urmărire penală (art. 318 alin. 12 ncpp) ContSters427013 ContSters427013 Buna ziua, Ma puteți ajuta cu un sfat in legătura cu o problema? In urma cu 1 an și ceva am sustrat dintr un supermarket un produs, după am fost dus in ... (vezi toată discuția)
Cine emite ordonanta cand se cere redeschiderea unui dosar penal? desirelia75 desirelia75 in ian 2014 a fost solutionat un dosar penal prin scoaterea de sub urmarirea penala a lui X. in 2016 cer redeschiderea acestui dosar deoarece au aparut ... (vezi toată discuția)