avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... BUNĂ ZIUA,Am un teren arabil propietarul a murit
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

BUNĂ ZIUA,Am un teren arabil propietarul a murit

BUNĂ ZIUA,am un teren arabil fostul proprietar a murit,am doar ante contract de vânzare cumpărare contract asistentă juridică sunt propietarul de drept având actele pe aceasta suprafața
Cel mai recent răspuns: , 14:11, 9 Septembrie 2018
Daca aveti doar antecontractul nu sunteti proprietarul de drept, veti fi proprietar atunci cand tranzactia se finalizeaza prin contract de v/c incheiat cu mostenitorii proprietarului decedat.
Ati dat avans sau ati platit pretul intreg?
Care erau clauzele pentru finalizarea tranzactiei, ce termen exista in antecontract?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Antecontractul de vanzare-cumparare reprezinta o promisiune de vanzare.
Va trebui sa incheiati in forma autentica (la notar) contractul final de vanzare-cumparare.
Acesta il veti incheia in situatia dvs. cu mostenitorii celui decedat. Daca acestia nu sunt de acord, va trebui sa va judecati.
AM toate actele inclus semnătură defunctului si bani care iam dat fată de un avocat .am contact dde asistență juridică,care are niște clauze, declaratia de impunere
Ultima modificare: Marți, 4 Septembrie 2018
,
Atunci, fie promovati in instanta o actiune prin care cereti pronuntarea unei hotarari judecatoresti care sa tina loc de contract de vanzare, fie va intelegeti cu mostenitorii defunctului si incheiati un contract de vanzare cu acestia. (dupa ce se dezbate succesiunea si se intabuleaza dreptul de proprietate).
Aveti semnatura defunctului pe o promisiune de vanzare/cumparare, cunoscuta sub denumirea de "antecontract" si nu pe un contract de vanzare-cumparare.
Iar promisiunea este promisiune, vanzatorul se poate razgandi inainte de incheierea contractului.
Faptul ca vanzatorul dvs nu mai este in viata nu schimba cu nimic datele, o pot face mostenitorii, va restituie banii daca nu doresc sa vanda terenul.

Alte discuții în legătură

Promisiunea de vanzare, scrisa sau verbala cezarad cezarad Ma confrunt cu o problema. M-am inteles cu o persoana sa imi vanda o suprafata mica de teren intr-o comuna. El s-a angajat in repetate randuri ca imi va vinde ... (vezi toată discuția)
Antecontract vânzare -cumpărare Teteron123 Teteron123 Bună ziua, în urma cu un an am făcut un antecontract de vânzare cumpărare pentru o suprafață de teren. La acea data terenul se afla intr-un proces de ... (vezi toată discuția)
Evacuare pe calea ordonantei presedintiale? madalina15 madalina15 Buna seara! Am incheiat un antecontract cu privire la un imobil achitand pretul in momentul semnarii antecontractului. La data cand trebuia sa ne prezentam ... (vezi toată discuția)