Am reînceput munca in 21 Iunie 2018. Conform deciziei primite se acorda acest stimulent(650 lei)începând cu 22 Iulie 2018. Este corect așa? Practic sunt privată de o luna de stimulent din 12.. sau voi primi pana se vor împlini 12 luni de stimulent?( nu cred varianta asta a fi plauzibila). Tatal nu este implicat deloc, dosarul este făcut fără el, crescându- mi singura fetița. Nici nu putea beneficia de luna lui de creștere copil. Mulțumesc anticipat!
in normele metodologice! unde ati auzit dvs ca se poate dovedi incadrarea intr-o situatie doar pe baza unei simple declaratii? in fine, sa mearga la ajpis ca fix acelasi raspuns il va primi
AJPIS-urile pe care le cunosc nu au solicitat stagii de cotizare .
HG 52/2011
art.4^1
...
(9) În situația în care persoana îndreptățită prevăzută la alin. (1) nu solicită dreptul la concediul propriu de cel puțin o lună, aceasta are obligația de a anunța în scris agenția pentru plăți și inspecție socială județeană, respectiv a municipiului București, denumită în continuare agenție teritorială, potrivit alin. (7), dacă nu se înregistrează situația prevăzută la alin. (6). În situația în care persoana îndreptățită nu anunță, concediul și indemnizația sau, după caz, acordarea stimulentului de inserție se reduc, din oficiu, cu o lună.
.....
art.6
...
(9) Alte acte doveditoare privind acordarea drepturilor prevăzute la art. 2 alin. (1), art. 31 alin. (2) și art. 32 alin. (1) lit. c) și d), alin. (2) și (5) din ordonanța de urgență sunt, după caz, a) declarația pe propria răspundere din care să rezulte că celălalt părinte firesc sau, după caz, o altă persoană dintre cele prevăzute la art. 8 alin. (2) din ordonanța de urgență nu beneficiază de indemnizație sau de stimulent;
.....