avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1309 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulent inserție pe piața muncii acordat după o ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulent inserție pe piața muncii acordat după o lună de la data întoarcerii la serviciu. Este corect așa?

Am reînceput munca in 21 Iunie 2018. Conform deciziei primite se acorda acest stimulent(650 lei)începând cu 22 Iulie 2018. Este corect așa? Practic sunt privată de o luna de stimulent din 12.. sau voi primi pana se vor împlini 12 luni de stimulent?( nu cred varianta asta a fi plauzibila). Tatal nu este implicat deloc, dosarul este făcut fără el, crescându- mi singura fetița. Nici nu putea beneficia de luna lui de creștere copil. Mulțumesc anticipat!
Ultima modificare: Miercuri, 12 Septembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:19, 14 Septembrie 2018
in normele metodologice! unde ati auzit dvs ca se poate dovedi incadrarea intr-o situatie doar pe baza unei simple declaratii? in fine, sa mearga la ajpis ca fix acelasi raspuns il va primi
AJPIS-urile pe care le cunosc nu au solicitat stagii de cotizare .

HG 52/2011
art.4^1
...
(9) În situația în care persoana îndreptățită prevăzută la alin. (1) nu solicită dreptul la concediul propriu de cel puțin o lună, aceasta are obligația de a anunța în scris agenția pentru plăți și inspecție socială județeană, respectiv a municipiului București, denumită în continuare agenție teritorială, potrivit alin. (7), dacă nu se înregistrează situația prevăzută la alin. (6). În situația în care persoana îndreptățită nu anunță, concediul și indemnizația sau, după caz, acordarea stimulentului de inserție se reduc, din oficiu, cu o lună.
.....

art.6
...
(9) Alte acte doveditoare privind acordarea drepturilor prevăzute la art. 2 alin. (1), art. 31 alin. (2) și art. 32 alin. (1) lit. c) și d), alin. (2) și (5) din ordonanța de urgență sunt, după caz,
a) declarația pe propria răspundere din care să rezulte că celălalt părinte firesc sau, după caz, o altă persoană dintre cele prevăzute la art. 8 alin. (2) din ordonanța de urgență nu beneficiază de indemnizație sau de stimulent;
.....
Ultima modificare: Vineri, 14 Septembrie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil pentru tatal daca acesta nu poate beneficia mai este obligatoriu nelisisuf nelisisuf buna ziua, am si eu un copil care face 2 ani in iunie anul acesta si as vrea sa imi pastrez si ultima luna de indemnizatie. tatal lui nu a realizat venituri ... (vezi toată discuția)
Cic si stimulent insertie Bianca_Szel Bianca_Szel Am urmarit subiectele si discutiile legate de CIC si stimulentul de insertie pe acest forum si am o nelamurire. Am o nelamurire. Atunci cand cineva opteaza pt ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla daca tatal nu a depus declaratia la ajpis? divele divele declaratia ajpis ce se intampla daca nu s-a depus declaratia la ajpis ca tatal nu indeplineste conditiile ptr. a primi indemnizatia crestere copil in ultima ... (vezi toată discuția)