Munca suplimentara, potrivit legii , se refera numai la munca prestata in afara duratei normale a timpului de munca saptamanal.
Pentru salariaţii angajaţi cu normă întreagă durata normală a timpului de muncă este de 8 ore pe zi şi de 40 de ore pe săptămână. Adica, de luni pana vineri.
sa inteleg ca angajatorii pot pune angajatul sa munceasca sambata si duminica pentru ca acele ore nu sunt suplimentare?pe bune? Ce inseamna in afara duratei normale a timpului de munca?Nu inseamna in afara programului de 40 de ore pe saptamana ?? Eu stiu de la ITM o alta versiune care nu e aceeasi cu a dumneavoastra.De aceea mi-am permis sa dau acest raspuns.Avand in vedere ca programul e de luni pana vineri in CIM si angajatorul ma cheama sambata sa lucrez 8 ore astea nu sunt bagate la suplimenare?nu e suplimentar fata de programul meu normal ceea ce lucrez?Nu cred ca e ok sa se interpreteze asa
Ore suplimentare
Rasian
Dacă salariatul a lucrat într-o lună de 20 de zile lucrătoare, de luni până vineri 18 zile, sâmbătă și duminică 3 zile si 2 zile recuperare(a stat ... (vezi toată discuția)