avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1318 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tatăl copilului meu a avut un AVC în urma căruia a ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tatăl copilului meu a avut un AVC în urma căruia a rămas cu sechele și va avea tutore/curator. I s-ar putea vinde apartamentul în această situație, nu se investighează dacă are copii?

Buna ziua,

Tatal copilului meu, de care sunt divortata in prezent, a suferit un accident vascular cerebral in urma caruia a ramas paralizat pe partea dreapta, este afazic si nu este cooperant in permanenta. Fratele acestuia face demersuri sa obtina o hotarare judecatoreasca in baza careia sa ii reprezinte interesele si sa ii administreze patrimoniul, inclusiv veniturile (la care deja are acces intrucat a gasit pin-ul cardului in casa) .
Intrebarea mea este: fratele lui ar putea vinde apartamentul (achizitionat de mine si fostul sot in timpul casatoriei noastre) fara acordul baiatului nostru sub pretextul ca nu ii ajung banii pentru a-l ingriji?
In momentul acordarii tutelei / curatelei, nu se face un inventar al bunurilor mobile / imobile / situatiei financiare a persoanei pentru care se solicita tutela? Nu se investigheaza daca are copii?
"Vocea poporului" spune ca ar trebui sa sesizez eu din proprie initiativa Autoritatea Tutelara in calitate de tutore al minorului.

Multumesc aniticipat pentru eventualele raspunsuri.
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Iulie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: SeaPoison , utilizator 14:04, 31 Iulie 2019
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce patesc daca nu il las sa vada copilul? criss_nst criss_nst am mare nevoie de un raspuns!am divortat in luna aprilie 2008,divortul s-a facut din culpa comuna,pe cale amiabila.s-a stabilit in hotararea care a devenit ... (vezi toată discuția)
Utilizare card bancar al unui bolnav de către o persoană neautorizată. unde pot sesiza acest fapt? SeaPoison SeaPoison Buna ziua, Fostul sot a facut un atac vascular de curand in urma caruia a ramas paralizat pe o parte fara posibilitatea de a se deplasa si cu afazie mixta. ... (vezi toată discuția)
Vizitare minor de catre tata Roxanaci Roxanaci Buna ziua, Sotul meu a divortat in 2007. Hotararea de divort cuprinde doar faptul ca trebuie sa plateasca pensie alimentara, dar nimic despre drepturile de ... (vezi toată discuția)