avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ajutor cu caracter permanent - definiție
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ajutor cu caracter permanent - definiție

Bună ziua,

Întrebarea cheie: cum se definește un ajutor cu caracter permanent, așa cum este menționat în art. 8, alin.(1) din Legea 416/2001 privind venitul minim garantat.

Doresc să ajut un beneficiar al Alocației de sustinere a Familiei - o mamă singură cu 2 copii - să formuleze o sesizare la Conducerea DGASMB referitor la neregulile pe care le practica personalul din cadrul unei Direcții de Sector
Printre altele, la stabilirea venitului net lunar al familei, ei iau în calcul și prestațiile financiare ale Directiei din Sectorul de unde are domiciliul, reprezentând plata contribuției de hrană la grădiniță în regim de program prelungit. Plata se face direct către grădiniță și se asigură doar pe durata prezenței la gradiniță in regim de program prelungit iar cuantumul se calculează funcție de aceasta, beneficiarul neîncasând nici o sumă de bani personal.
Poate fi considerat această prestație financiară un ajutor cu caracter permanent, pentru a fi luat în calcul la stabilirea venitului net lunar al familiei, așa cum prevede art. 8, alin (1) din legea 416/2001 privind venitul minim garantat.:
La stabilirea venitului net lunar al familiei si, dupa caz, al persoanei singure se iau în considerare toate veniturile pe care membrii acesteia le realizeaza, inclusiv cele care provin din drepturi de asigurari sociale de stat, asigurari de somaj, obligatii legale de întretinere, indemnizatii, alocatii si ajutoare cu caracter permanent si alte creante legale,
cu exceptia burselor de studiu si a burselor sociale, precum si a sprijinului financiar prevazut de Hotarârea Guvernului nr. 1.488/2004 privind aprobarea criteriilor si a cuantumului sprijinului financiar ce se acorda elevilor în cadrul Programului national de protectie sociala "Bani de liceu", cu modificarile si completarile ulterioare.

Vă mulțumesc.

Alte discuții în legătură

Alocatia de stat pentru copii vasyviasu vasyviasu ALOCATIA DE STAT PENTRU COPII ESTE UN DREPT SAU UN VENIT.Asi dori o explicatie constitutionala si juridica!:sorry: (vezi toată discuția)
Alocatie pentru sustinerea familiei Tinabela Tinabela Buna ziua, Am o intrebare referitoare la stabilirea cuantumului alocatiei pentru sustinerea familiei: Se ia in considerare pensia de urmas a copilului dupa ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! o persoană care nu beneficiază de pensie, are dreptul ... ligia bejan ligia bejan Buna ziua! O persoană care nu beneficiază de pensie, are dreptul la un ajutor social dacă soțul acesteia beneficiază de o pensie în valoare de 850 lei? (vezi toată discuția)