avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1297 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... nerespectarea preavizului de 15 zile
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

nerespectarea preavizului de 15 zile

Buna ziua!
In cazul in care nu pot respecta preavizul de 15 zile de la la data depunerii demisiei ce sanctiuni as putea primi in acest caz,ar putea angajatorul sa nu imi plateasca zilele lucrate in aceasta perioada?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:05, 11 Noiembrie 2009
Mergeti la ITM si cereti consiliere,apoi faceti sesizare la ITM in care detaliati situatia prezentata.

Puteti introduce actiune in instanta,litigiile de munca sunt scutite de taxa de timbru judiciar.Pentru aceasta ar trebui sa consultati un avocat.
Ultima modificare: Marți, 10 Noiembrie 2009
Angela D, Consultant resurse umane
Va multumesc.Astazi am fost la ITM pentru a solicita o copie a cartii de munca si mi s-a spus ca aceasta figureaza la firma la care am lucrat inainte cu un an.Peste o saptamana voi avea un raspuns concret.Mai am vreo sansa sa-mi recuperez banii?
Daca nu va intelegeti cu angajatorul in privinta banilor, numai in instanta ii puteti recupera, asa cum v-a spus colega mea @Angel2007.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisia la zi dintr-un hipermarket croco_madness croco_madness Va salut cu respect! Lucrez in cadrul unui hipermarket de bricolaj din Romania , de 1 an de zile , dupa numeroase firme fantoma si incercari esuate am reusit ... (vezi toată discuția)
Demisie Nicoletapostolache Nicoletapostolache Buna seara, am și eu o problema..Vreau să mă mut in alt oraș unde am găsit și loc de muncă doar că actualul șef mă forțează să stau in preaviz ... (vezi toată discuția)
Desfacere contract de munca klaudiag klaudiag Am lucrat la o firma si nu mi-am dat demisia pana nu imi primesc bani, caci altfel risc sa nu ii mai primesc. Patroana a zis k imi desface contractul de munca ... (vezi toată discuția)