avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Întâmpin o problemă la grădiniță: vor să-mi ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Întâmpin o problemă la grădiniță: vor să-mi exmatriculeze copilul pentru că e mai obraznic. Au dreptul să facă asta?

buna dimineata intampin o problema la gradinita azi sotia mea a dus copilul de dimineata la gradinita si a fost abordata de educatoare ca trebuie sa semneze un contract cv gen exmatriculare pentru ca fiul meu recunosc e mai obraznic mai mult alintat de bunici unchi etc am fost si la pshiholog cu el asta ar fi problema alintatul na fiecare copil om nu are cum sa fie la fel acum va intreb pana la urma la gradinita de ce il duc ca sa invete ceva clar nu educatoare fiind tanara zic ca nu are experienta si na hai cu exmatricularea ca sa nu se implice are drept legal sa imi ceara asta
Ultima modificare: Vineri, 5 Octombrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: pallvera , utilizator 12:31, 10 Octombrie 2018
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Si care sunt prevederile contractului?
Solicitati educatoarei sa va puna la dispozitie contractul si apoi mergeti cu el la inspectorat.
Da, in primul rand ar trebui sa analizati contractul.

Depinde si in ce masura are dreptul gradinita de a refuza un copil.
Ce face copilul in concret?
9 din 9 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca D-nii Goe moderni isi permit totul nu este vina institutiei de invatamant!
Daca D-nii Goe moderni nu vor sa invete si impiedica desfasurarea normala a activitatii stabilimentului si instructia celorlalti copiii, deja educati in spiritul respectului in societate de catre propriile lor familii, stabilimentele de invatamant au dreptul de a exclude indivizii respectivi.
Nu cred ca dvs ati inteles cum trebuie ceea ce educatoarea v-a spus, mult mai probabil este vorba de un avertisment scris pe care va trebui sa-l semnati altfel va fi notificat prin posta, sau de o somatie scrisa.
Amandoua expunand faptele reprosate dragutului domn Goe si consecintele pe care dvs, in calitate de parinte, va trebui sa le asumati daca desfasurarea normala a activitatii stabilimentului va fi in continuare perturbata de catre copilul dvs.
O educatoare, chiar tanara, este mai calificata dpdv profesional decat orice parinte demisionar vis-a-vis de educarea propriului copil.
Institutiile de invatamant normale nu sunt calificate pentru a asigura educarea copiilor cu deficiente comportamentale, pentru acesti copiii exista stabilimente specializate.
Institutiile de invatamant nu au dreptul legal de a semna contracte cu particularii fara calificari speciale in domeniile aferente activitatii stabilimentelor!
Ultima modificare: Miercuri, 3 Octombrie 2018
Demos, utilizator
4 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cum poti sa ii ceri unui copil de 4-5 ani sa respecte regulile stabilementului numit gradinita? Pentru el gradinita reprezinta ingradirea dreptului la joaca!
Oricat de bine ar fi educat sa stea potolit in banca lui si sa fie respectuos cu "domnisoara" tot il apuca pandaliile. Si eu am dat bir cu fugitii cand am fost la gradinita, m-a tarat frate-miu inapoi cu forta, m-a marcat pe viata drumul ala:) asta inseamna ca eram obraznic la gradinita?
Excluderea pe motiv de indisciplina este exagerata, educatorii trebuie sa aiba abilitatea de a-i potoli pe copiii hiperactivi si nu sa ii indeparteze din comunitate.
Sa ne edificam intai ce varsta are copilul, ce reguli a incalcat si ce a cerut concret domnisoara educatoare si apoi sa analizam daca trebuie expulzat sau trebuie trimis sa urmeze un program de reabilitare, la psiholog am inteles ca a fost.
Copiii hiperactivi nu sunt o raritate in societate.
1 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
e un copil normal doar na mai are asa zise defecte nu asculta e mai activ se supara la jucarii etc in concluzie un copil normal zic eu are 4 ani nu 10

Alte discuții în legătură

Violență fizică în liceu: copilul meu a fost forțat să stea în picioare de către profesorul de la oră. Îl pot acționa în instanță pe domnul profesor? alexandru23 alexandru23 Buna ziua, Copilul meu a fost fortat sa stea in picioare de catre profesorul de la ora. Consider ca indiferent ce ar fi facut el (faptul ca el a stat o ora ... (vezi toată discuția)
Violenta intre copii la gradinita g alina g alina care este solutia legala de a rezolva urmatoarea problema; intr-o clasa cu 21 copii unul singur terorizeaza restul copiilor, ii bate, le vorbeste urat , ii ... (vezi toată discuția)
Lipsa educatoarei de la grupa angelica82 angelica82 Buna ziua! Am copilul inscris la.o gradinita din Ilfov. De 2 ani persista o problema destul de deranjanta pentru noi parintii dar si pentru copii. Educatoare ... (vezi toată discuția)