avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Poate Directia Generala Impozite si Taxe Locale sa ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Poate Directia Generala Impozite si Taxe Locale sa indice proprietarii unui apartament?

Buna ziua! In calitate de Presedinte, mi-a fost cerut de catre Comitetul Executiv al Asociatiei de Proprietari sa ma deplasez la Directia Generala Impozite si Taxe Locale pentru a afla proprietarul apartamentului de la care nu s-a mai platit intretinerea in ultimele 36 de luni. Are sens aceasta cerere? Poate Directia Generala Impozite si Taxe Locale sa indice proprietarii unui apartament?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 12:34, 18 Aprilie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
La primarie nu veti primi informatia, in schimb puteti solicita informatia la ANCPI (cartea funciara) unde puteti pune si ipoteca legala.

Articolul 80
(1) Asociația de proprietari are ipotecă legală asupra apartamentelor și altor spații proprietăți individuale ale proprietarilor din condominiu, precum și un privilegiu asupra tuturor bunurilor mobile ale acestora, pentru sumele datorate cu titlu de cotă de contribuție la cheltuielile asociației de proprietari.
(2) De asemenea, pentru aceleași creanțe, asociația de proprietari beneficiază de un privilegiu general mobiliar asupra bunurilor mobile situate în apartamentele și celelalte spații proprietăți individuale amplasate în condominiul respectiv. Privilegiul vizează doar bunurile mobile situate în imobilul cu privire la care există sumele datorate.
(3) Ipoteca imobiliară legală se înscrie în cartea funciară la cererea președintelui asociației de proprietari, pe baza extraselor de pe ultima listă lunară de plată a cotelor de contribuție din care rezultă suma datorată cu titlu de restanță, numai după împlinirea termenelor prevăzute la art. 78 alin. (2). Ipoteca imobiliară legală se radiază la cererea președintelui asociației de proprietari sau a proprietarului, pe baza chitanței ori a altui înscris prin care asociația confirmă plata sumei datorate.
(4) Președintele asociației de proprietari are obligația radierii ipotecii imobiliare, legale, în termen de cel mult 10 zile de la data la care suma datorată cu titlul de restanță a fost plătită de către proprietar.
(5) Pentru nerespectarea termenului prevăzut la alin. (4), președintele asociației de proprietari răspunde pentru prejudiciile directe sau indirecte aduse proprietarului.
(6) Operațiunile de publicitate imobiliară privitoare la ipoteca imobiliară legală și privilegiul general mobiliar prevăzute la alin. (1) și (2) sunt scutite de tarif sau taxă de timbru.
Serviciul din primarie nu are aceasta obligatie
Dar oficiul de cadastru are obligatia legala sa prezinte date relevante asupra proprietarului unui bun imobil
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
@Tudorionascu, presupunand ca eventualii cumparatori nu s-au inscris la taxe si impozite locale in termenul legal, inseamna ca primaria nici nu are datele necesare pe care sa vi le furnizeze. Dar nu va costa nimic sa faceti o adresa catre taxe si impozite locale, in care sa justificati interesul si sa asteptati un raspuns. Apoi, actionati in functie de raspuns.
( chiar daca topicul este mai vechi, poate profita altor cititori interesati )
@trandafir2 de la taxe si impozite nu .obtineti nimic......indiferent de motiv,grad de rudenie etc......atata timp cat nu aveti numele inscris pentru acea proprietate, o sa fiti refuzat politicos
@hob, stimabile nu ati inteles nimic din discutia de mai sus. Spre deosebire de dumneata eu stiu ce scriu aici.
Lui @Tudorionascu i s-a cerut de catre comitetul executiv sa faca o adresa la Taxe si impozite.
(citez „mi-a fost cerut de catre Comitetul Executiv al Asociatiei de Proprietari sa ma deplasez la Directia Generala Impozite si Taxe Locale pentru a afla proprietarul apartamentului”)
Discutia nu importa ce va obtine @Tudorionascu de la Taxe si impozite, discutia importa ca persoana trebuie sa iasa elegant si diplomat din problema. Sens in care ramane asa cum am indicat eu mai sus. Lasati-o asa ca este corect cum am scris mai sus. Important este sa pleci de undeva, iar ca sa pleci de undeva trebuie sa faci ceva.
Ceva ce? O adresa la taxe si impozite.
V-am raspuns politicos sperand ca cei care citesc vor intelege ceva.

Alte discuții în legătură

Inscriere in cartea funciara paulica_67 paulica_67 Conform legii 196/2019 presedintele asociatiei poate inscrie in cartea funciara datoria unui proprietar catre asociatie mai veche de trei luni. Cand am i ... (vezi toată discuția)
Pașii ce trebuiesc făcuți de asociația de proprietari, pentru ... Ivan Vintilica Ivan Vintilica Pașii ce trebuiesc făcuți de asociația de proprietari, pentru recuperarea debitului de la un locatar rău platnic, care nu are nici un motiv să aibă ... (vezi toată discuția)
Ipoteca imobiliara Eelly Eelly Ce documente trebuiesc intocmite de asociatia de proprietari, ca sa putem institui o ipoteca imobiliara pentru un proprietar restantier, a carui apartament a ... (vezi toată discuția)