avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Am cumpărat de pe OLX un telefon care nu corespunde ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Am cumpărat de pe OLX un telefon care nu corespunde cu ce a fost pe site, iar vânzătorul dă vina pe curier. Vreau să fac plângere penală, am șanse de câștig?

Buna,
Am achizitionat zilele trecute un telefon de pe Olx,dupa ce am vazut poze cu telefonul,am primit prin internet factura de achizitie,am fost asigurata ca telefonul e impecabil si perfect functional.Pachetul a fost trimis prin firma Fan Courier,cu packing list,in urma caruia am si transferat banii.Packing listul se presupune a fi fost completat de catre agentul curier si care a verificat continutul pachetului.La destinatie,surpriza!!!Alta culoare,alta configuratie siiiii ecran spart.Deci nici urma de ceea ce am comandat,vorbit cu vanzatorul.
Vreau sa fac plangere penala la politie...am sanse de castig?Am toate conversatiile de pe Olx, de pe Whatsapp...chitanta de depunere a banilor,copie dupa buletinul vanzatorului.
El sustine sus si tare ca a pus telefonul despre care am discutat si nu stoe ce s a intamplat pe drum cu el...Firma de curierat urmeaza sa verifice cine si cum a completat packing listul si sa ma contacteze.
Astept pareri,va rog. MULTUMESC
Ultima modificare: Luni, 15 Octombrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: alinz , utilizator 10:39, 16 Octombrie 2018
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Situatia este simpla, fie va intelegeti amiabil, fie îi chemati in judecata pe amandoi si vedeti ce iese. Puteti sa faceti si plangere la politie pentru ca legea nu va opreste.
Faceți o plângere la poliție. Se încadrează la înșelăciune.
Ultima modificare: Marți, 16 Octombrie 2018
trandafir2, moderator
Am fost ieri si am depus plangere pt inselaciune.Urmeaza sa vad ce raspuns au cei de la curier,referitor la faptul ca pachetul nu continea ceea ce scria pe Packing list.Daca Packing listul pe care il am eu,este real,curierul si firma sunt raspunzatori.
Ultima modificare: Marți, 16 Octombrie 2018
trandafir2, moderator
MelindaT89 a scris:
,in urma caruia am si transferat banii.
Alta culoare,alta configuratie siiiii ecran spart.


NU ati cerut colet cu verificare ? Nu ati verificat ce este in colet de fata cu curierul si atunci sa vedeti ca are ecranul spart si sa refuzati coletul ?

Banii ia-ti transferat inainte de a primii coletul ?
Ultima modificare: Marți, 16 Octombrie 2018
trandafir2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Posibila teapa facilitata de firma de curierat rapid cataNFS cataNFS Aveam de vanzare un samsung s5 , pe un site de vanzari , am fost contactat de un pretins cumparator , ne am inteles la pret , am trimit produsul cu verificare ... (vezi toată discuția)
Am fost înșelat la o vânzare pe olx: așa-zisul cumpărător mi-a returnat returnat un alt telefon în locul celui pe care i l-am expediat. ce e de făcut într-o astfel de situație? Luciotrifescu Luciotrifescu Salutare tuturor...in urma unui anunt postat pe olx (telefon spre vanzare)...am primit un mesaj pe acelasi olx de la un individ care m a intrebat direct daca ... (vezi toată discuția)
Colet "violat" - fan courier teomic_a teomic_a In urma cu cateva zile am trimis un colet cu serviciul Fan Courier la Satu Mare, in urma caruia trebuia sa primesc ramburs o suma de bani. Odata ajuns coletul ... (vezi toată discuția)