Daca sumele pretinse pe listele lunare de plata nu au la baza o hotarare a AG si o decizie a C Ex, care sa fi fost aduse la cunostiinta propprietarilor in termenul si conditiile L 230, acestea sunt obligatorii, iar cei care refuza sa le achite, pot fi considerati restantieri ?
Mentionez ca nu exista un registru cu PV de sedinta, un registru cu hotararile/deciziile AG/CEx adoptate.
Am trecut printr-o situatie asemanatoare. Am incetat colaborare cu un administrator dar nu am gasit altul 2 luni. Nu gaseam pe cineva competent la acelasi salariu cu a celui plecat. Presedintele si 2 membri din comitet au preluat atributiunile acestuia. Am functionat asa 2 luni pana am gasit pe cineva iar la prima adunare generala am rectificat bugetul. Cenzoriul si-a facut treaba de cenzor si a ajutat, dar acesta conform legii, nu are voie sa cumuleze alta functie in asociatie, atat el cat si rudele lui pana la gradul 4.
Va rog sa ma lamuriti asupra urm. aspecte:1 Familia mea este comp.din 5 membrii,3adulti si 2copii 7 si respectiv 2ani.2 Locuim la et.1intro sc.de bloc cu 4 et.la fiecare etaj sunt 4ap. 3 Exista la fiecare etaj cite2 becuri pt. iluminatul scarii actionate de senzori miscare ( se aprind idep. unul de celalalt) 4 Scara are montat contor pt.energia consumata 5 Platesc la asociatie 5lei iluminat scara,5.15 lei retributie ang.as. 5.30 lei chirie sediu,rechizite t=15.55 lei 6 Mentionez ca apa rece este contorizata pe apartament proprietate iar asociatia are contact cu furnizorul 7Asociatia afiseaza la lista lunara de plata(cred ca nu este legala cf. art 32 -(2) deoarece are doar o stampila fara data si fara alte semnaturi) cheltuieli comune: Incalzire( nu beneficiem in Municip. deci 0)Apa calda (nu ben.in Municip. deci 0 )Reparatii ( nu se efectueaza deci 0 pt. fiecare proprietar)noi platim doar pt. ca fac niste calcule??? 8 La et 4 un proprietar plateste 1.02 iluminat scara 1.03 retr. personal 1.06 chirie si rechizite T=3.11 lei -----------------INTREBARE? un proprietar de ap la et4 aprinde 2x4 bec.=8 pe iesire/intrare imobil 2persoane aprind 2x2x4=16 bec. 4 persoane aprind 4x2x4=36 bec.!!!!! la o iesire/intare imobil FAMILIA MEA (ar treb. sa plateasca doar 4 deoarece cel mic de 2 ani nu se plimba neinsotit prin bloc)locuind la et1 si fiind primul apart.aprinde 1 bec (dat senz. de miscare nu se aprinde celalalt bec de pe palier) 5perx 1 bec =5 becuri. DE CE PLATESC SI ILUMINATUL SI CHIRIA SI RETRIBUTIILE x5 adica pe nr de persoane daca vb. de iluminatul scarii care este pe domeniul comun?(se supune art37 H.G.1558 )?
Normal ar fi sa se plateasca pe cota parte-indiviza. cel putin retributiile pers. angajat asoc. si chirie sediu .MULTUMESC ANTICIPAT PT> RASPUNS, cu stima..... P S am aflat de infiintarea unei asociatii de proprietari la sc mea dar aceasta nu functioneaza (asa am fost informat) listele de plata le calculeaza fosta asociatie de locatari care ar fi trebuit transformata in asociatie de proprietari cf. legii230/2007
Sincer, mi-a fost foarte greu sa urmaresc textul. Din calculele afisate nu am inteles nimic, asa ca ma feresc sa le comentez. Precizez insa ca, in conformitate cu art. 44 din HG 1588/2007, factura de energie electrica se repartizeaza in functie de numarul de persoane, iar toate salariile pe cota parte indiviza. Daca in apartament locuiesc 5 persoane, atunci e normal sa fiti luat in calcul cu 5 persoane la toate cheltuielile asociatiei.
In legatura cu PS-ul cred ca va luati prea mult dupa ce spune lumea. O asociatie de proprietari, daca a fost infiintata ea functioneaza, nu este ca o masina care a fost constuita dar e tinuta in parcare. Apoi, listele de intretinere nu le calculeaza asociatiai de locatari, ci administratorul, respectand prevederile Legii 230/2007 si HG 1588/2007.
N-am inteles ce este aceea chirie sediu. sa inteleg ca asociatia de proprietari a inchiriat un sediu?
Asociatia de proprietari (cea care nu functioneaza #-o si cu care sunt de accord) are sediul intrun ap de pe scara mea, chirie sediu + rechizite precum si retributiile pers. ang. le regasesc pe lista lunara de plata la cheltuielile comune (lista afisata de catre asociatia de locatari )neavind semnaturile prevazute la artic.32 -(2)(are aplicata doar stampila asociatiei) si D-ta ai inteles corect. Asociatia de locatari A INCHIRIAT un sediu(in care functioneaza alaturi de alte 3 asociatii de locatari, cota lor fiind de 1/4 Problema mea este urmatoarea : Sunt obligat sa platesc aceasta chirie pe nr de persoane ? P.S asociatia de locatari are in adm. 14 blocuricu 384 de proprietari sumele incasate pt. chirie se ridica cu mult peste valoarea chiriei platite de asociatie. Multumesc pt. eventualele lamuriri