avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1304 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tatăl minorei mi-a cedat în 2015 toate drepturile ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tatăl minorei mi-a cedat în 2015 toate drepturile asupra ei, dar acum mi-a deschis proces pentru custodie comună și program de vizită. Ce șanse are să o obțină din nou?

Buna seara , sunt separată de fostul sot din ian 2011, divortata din dec 2012 avand inițial custodie comună. În 2015 fostul sot mi-a cedat toate drepturile asupra minorei. Din 2012 până în prezent nu a avut decât 5 întâlniri cu fiica noastră si acelea mai mult la insistențele prietenilor . Familia lui nu a cautat-o niciodată. El nu s-a interesat deloc de ea , nu o suna nici de ziua ei , nimic. În sept anul acesta mi-a deschis proces pt custodie comună și program de vizita. Tin sa precizez faptul că în toți acești 6 ani fetiță a avut nevoie de consiliere psihologică, i-a căzut părul , a suferit foarte mult. Ea nici nu îl prea cunoaște. El face toate astea ca sa imi faca mie rau nu ca l-ar interesa copilul. Ce șanse are să obțină din nou custodia comună? Multumesc .
Ultima modificare: Miercuri, 17 Octombrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Trebuie văzut ce scrie în acel acord de mediere.Mă gândeam că se poate invoca autoritatea de lucru judecat relativă, în sensul că de la data sentinţei din 2015 până azi nu au intervenit schimbări.; văd că totuşi au intervenit, fiindcă atunci el a fost de acord cu autoritatea unică, iar acum NU este de acord, aceasta este schimbarea. Vedeţi ce a invocat el atunci pentru a accepta autoritatea unică.
Pentru programul de relaţii personale, trebuie să fiţi circumspectă cum îl formulaţi, nu-i voie să-l refuzaţi, însă trebuie să veniţi dvs. cu propuneri concrete. Fata va fi ascultată, obligatoriu, de instanţă.
În oricare din situații, instanța va tine cont de interesul superior al copilului, care va fi audiat în Camera de Consiliu de Judecător, acesta din urmă "luând pulsul" asupra stării, atitudinii copilului față de tată și fata de situația actuala în care se află.
Regula este ca se asculta obligatoriu copiii peste 10 ani, dar dacă apreciază necesar se va audia și minorul cu vârsta sub 10 ani.
În cazul expus, judecătorul 99% că va audia copilul.

Programul de vizită trebuie să fie propus și acceptat a se desfășura în mod progresiv, pentru ca fetita sa poată sa se adapteze ușor la noua situație.
Asta dacă tatăl nu prezintă un pericol social pentru fetiță.
Aveți un caz sensibil ce trebuie mânuit cu mare atenție!
Ultima modificare: Marți, 16 Octombrie 2018
Cabinet de avocat Serni Viviana-Carmen, Avocat
Forma de autoritate parinteasca poate fi modificata, daca aceasta corespunde interesului minorului.

Totusi, pentru a surveni o modificare, trebuie invederate instantei de tutela elemente noi ale situatiei de familie, care sa conduca la o asemenea modificare.

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Are sanse mari. Conteaza ca nu il vedeti un pericol, ca fata clar are nevoie de tata din ce spuneti, ca are o gramada de timp ocupat cu activitati extrascolare si ar putea deci sa mai scoata din ele si sa petreaca timp cu parintii... dar asta e asa, la o prima atingere a discutiei, sunt multe aspecte relevante in fapt.
Totusi, aveti grija ca atatea concursuri inainte de 12 ani pot fi o sursa de stres, inainte de aceasta varsta copiii nu isi pot manageria corespunzator anumite emotii, printre care si nevoie de intrecere si concurenta. Tind spre surmenare, stres.
Cereti mai mult de o opinie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie comuna dupa exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti ContSters331678 ContSters331678 Buna ziua. Am urmatoarea situatie: am divortat acum 2 ani de fostul sot, impreuna cu care am o fetita de 6 ani si am o hotarare de divort cu exercitare ... (vezi toată discuția)
Stabilirea paternității- ceva mai complicat Hereiam123 Hereiam123 Buna ziua sunt noua pe forum si as dori sa va adresez niste intrebari mai complexe.. In urma relatiei cu fostul “iubit” am nascut o fetita care acum este ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna, domiciliu la mama, partaj nefinalizat, copil traumatizat mioara2012 mioara2012 Buna ziua! Am divortat in martie 2012 si in octombrie am introdus actiunea de partaj. Eu am vrut sa impartim in cote egale toata masa partajabila, insa fostul ... (vezi toată discuția)