avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1304 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acte de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acte de proprietate

Certificatul de mostenitor, tine loc de act de proprietate? Se poate face cadastru, intabulare? Imobil vechi fara acte de proprietate. Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 16 Octombrie 2018
MateiIleana, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 20:14, 16 Octombrie 2018
Este un act administrativ care nu echivalează cu un titlu de proprietate!
Este opinia mea întrucât am
avut la un moment dat o speță din această sferă și am
lecturat tocmai pentru că un birou de carte funciară a respins o atare cerere, dar poate practica s-a schimbat.
Vă rog frumos să nu emiteți aprecieri de valoare doar pentru că aveți o părere divergentă, nu știu cât de avizată.
Dacă pretindeți că aveți cunoștințe juridice, cu siguranță ați auzit de anularea certificatului pentru vicii de consimțământ, nu este cazul să vă explic eu.
Ultima modificare: Marți, 16 Octombrie 2018
Avocat Tabrea Alexandru, Avocat
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu am auzit niciodată de un certificat de moștenitor anulat pentru vicii de consimtamant, din simplu motiv ca nu este semnat de parti. In plus, nu este un act bilateral sau multilateral.
Exista un temei legal care specifica in mod expres ca certificatul de mostenitor este act de proprietate. Acea respingere cu certitudine a fost din motive ce țin de actele de proprietate ale imobilelor, nu de efectul certificatului de moștenitor.
Sunt notar public și am emis mai multe certificate de mostenitor decât ati avut dvs ocazia să studiați.
Pana acum nu am primit nici o respingere de la intabulare.
In viziunea dvs....O persoană dezbate o moștenire, obtine certificatul de mostenitor si ce ar trebui sa faca mai departe, daca certificatul însuși nu ar fi act de proprietate?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Efectele unei hotarari pronuntate de curtea de apel vasile12 vasile12 Daca o Curte de Apel ca prima instanta, admite actiunea de anulare a unui act administrativ, printr_o sentinta, ea are efecte numai asupra petentilor sau este ... (vezi toată discuția)
Certificat de mostenitor = document de proprietate ? hspinache hspinache buna ziua , Am o nelamurire ; sint mostenitor 50% al unui imobil , atestat cu certificat mostenitor . De ce acest certificat de mostenitor nu tine loc de ... (vezi toată discuția)
Hot.jud.data in partaj - just titlu? dandanaua dandanaua O hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila pronuntata intr-un proces de partaj judiciar (succesoral) constituie titlu de proprietate - \"just ... (vezi toată discuția)