Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Administratorul ma pune in pericol

Administratorul blocului ma pune intentionat in pericol atat pe mine cat si pe ceilalti proprietari. Despre ce este vorba?
El a schimbat fara acordul nostru gresia antiderapanta cu un material extrem de alunecos cand e umed afara, am cazut pe scari de multe ori.
Refuza sa puna mocheta antiderapare cumparata din banii nostri.
Unde se incadreaza juridic aceasta fapta, va rog?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: DaniSarah , utilizator 14:20, 25 Octombrie 2018
www.avocatnet.ro/forum/discu...
Pentru contractele de prestări servicii.
Ultima modificare: Luni, 22 Octombrie 2018
DaniSarah, utilizator
Mersi frumos dar nu cred ca anpc se va ocupa vreodata de administratorii de bloc. Stiti dvs. Vreun asemenea caz?

DaniSarah a scris:

www.avocatnet.ro/forum/discu...
Pentru contractele de prestări servicii.

Scuze, n-am observat va administratorul va pune intentionat in pericol. Cred ca ar trebui sa sesizati parchetul

Sever Simion a scris:

Domnule, chiar credeti ca eu imi pierd timp de viata pretios sa intreb ceva ce orice prost stie???
De ce nu raspunde nimeni la exact ce se intreaba si vin toti cu ce le trece prin cap doar sa se afle in bors????

Dacă aș fi în ,,pantofii,, dumneavoastră, aș merge pe soluționarea problemei prin intermediul primăriei, adresându-mă în scris la serviciul sprijinire și îndrumare asociații de proprietari. Bază: art.10 (4) - în competența primăriei SAU art.29 (3) din L.196/2018 - în competența instanțelor judecătorești. Serviciul îndrumare AP din primărie, să presupunem, știu ce măsuri legale se pot lua.

Verificați și acest dialog: www.avocatnet.ro/forum/discu...

Iar aici, un caz soluționat cu ANPC - ,,In urma unor petitii formulate la Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor Ilfov de catre o asociatie de proprietari din Voluntari, s-a reclamat faptul ca...,, : [ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 24 Octombrie 2018
DaniSarah, utilizator
Dacă gresia respectivă a creat necazuri și altor proprietari din asociație , aveți un atu în formularea unei solicitări către Comitetul Executiv al asociației care răspunde de Administrarea condominiului peste Administrator. Concret, dacă administratorul primește o dispoziție scrisă din partea Președintelui asociației ca reprezentant legal al asociației , este obligat să o pună în aplicare dacă nu contravine dispozițiilor legale de administrare a condominiului stipulate în legislație.
Deci : Formulați o ”SOLICITARE” către Președintele asociației în care să expuneți situația deosebit de periculoasă creată de prezența gresiei alunecoase care pune în pericol integritatea fizică a tuturor celor care tranzitează zona respectivă. Cereți președintelui prin prezenta să convoace de urgență o Ședință de Comitet Executiv în care să se decidă modalitatea de eliminare a situației periculoase. Evidențiați și faptul că ați oferit soluția de aplicare a unui covor antiderapant pe timpul iernii dar această soluție a fost ignorată de către administrator cu bună știință , foarte importantă această exprimare întrucât poate exista o răspundere penală ulterioară în cazul folosirii ulterioare a acestei solicitări ca document justificativ atașat unei viitoare plângeri penale ( dacă se va întâmpla vreo accidentare gravă a cuiva ).
Domnul Adrian Dimitriu avea dreptate când a amintit de Parchet...sperați să nu trebuiască a se ajunge acolo ( adică să sufere cineva vreo vătămare corporală datorată acelei gresii și să se ajungă la formularea vreunei plângeri penale ).
Încercați să redactați solicitarea dvs. la calculator pentru un aspect cât mai OK,
Cereți obligatoriu nr. de înregistrare pe solicitarea dvs. pe care trebuie să o faceți în 2 exemplare, ca orice document depus la o Registratură. Dacă președintele refuză să vă primească solicitarea și să vă dea număr de înregistrare, ceea ce este ilegal și abuziv conform noii legislații, o puteți trimite recomandată cu răspuns plătit.
Președintele este obligat să vă dea un răspuns scris la solicitare în termen de 10 zile, ca să nu mai vorbim că mai este și obligat să pună la avizier Procesul Verbal de Ședință de Comitet Executiv cu Hotărârea luată în urma solicitării dvs.
Ar fi util dacă solicitarea ar fi semnată și de un mic grup de oameni care susțin ideea gresiei periculoase, ca să nu fiți doar o ”picătură într-un ocean”.
În funcție de răspunsul dat de către Președinte la solicitarea dvs. putem discuta ce pași legali ar trebui făcuți în continuare ! Se poate lăsa cu amenzi în baza Cap. Sancțiuni din noua legislație , chiar amenzi penale dacă se întâmplă vreo vătămare corporală ( din culpa factorilor de decizie din cadrul asociației care deși au fost sesizați , nu au eliminat situația )

SOLICITARE

Domnule PREȘEDINTE,

Subsemnata... în calitate de proprietară a apart. ... situat în imobil Bloc ... str. ... etc , vă aduc la cunoștință situația deosebit de periculoasă creată prin aplicarea unei gresii de tip lucios pe spațiul comun al scării de bloc, care îmi pune în pericol integritatea fizică și constituie un pericol pentru toți membrii asociației care tranzitează acea zona.
Menționez că am sesizat administratorul de bloc despre această situație deosebit de periculoasă și am oferit soluția montării unui covor antiderapant, dar acesta, cu bună știință, nu a reacționat pozitiv până la data prezentei, pentru eliminarea acestui pericol permanent.
Susțin oportunitatea formulării prezentei aducând ca argument suplimentar susținerea punctului meu de vedere prin semnăturile altor proprietari afectați de situație ( dacă reușiți să aveți măcar 3 semnături ale unor vecini ... nu neapărat din scara respectivă )
Solicit / solicităm analizarea situației în Comitet Executiv și adoptarea unei Hotărâri pentru eliminarea acesteia.
Solicit răspuns la prezenta în termen legal.

Data : ________ Semnături,
( Nume și Prenume în clar + Semnătură )

Către Comitetul Executiv al Asociației de Proprietari Bloc...
Ultima modificare: Joi, 25 Octombrie 2018
ghizi28, utilizator

Alte discuții în legătură

Cazatura pe scari placate cu gresie lucioasa radubz radubz Buna ziua, Am nevoie de un sfat. Am achizitionat un apartament intr-un bloc nou acum ceva luni. Gresia de pe scarile de la intrare si de pe hol este gresie ... (vezi toată discuția)
Kitsch in bloc Dana Marin Dana Marin De doua zile ne-am trezit in bloc nou, elegant, cu o mocheta din plastic verde pusa pe jumatate din holul de la intrare. Nu e nici pres, nici traversa, se ... (vezi toată discuția)
Chirie perceputa de proprietari de la asociatia de proprietari care foloseste o incapere comuna din scara blocului hhs hhs Ce trebuie sa declare proprietarii apartamentelor dintr-un bloc daca percep o taxa de folosinta a unei incaperi comune ? Ce consecinte legale sunt? Ce trebuie ... (vezi toată discuția)