Am primit o amenda de circulatie,iar cele 2 zile lucratoare erau taiate si trecute 15.,Bazanduma pe faptul ca am, timp sa o platesc in cele 15 zile lucratoare am lasato pe ultimile zile. Cand am mers sa o platesc am primit raspuns ca trebuie sa o platesc integral deoarece acele 15 zile sunt calendaristice si nu lucratoare. Interpretam fiecare cum dorim,ca nu am gasit nicaieri sa fie trecut,zile calendaristice.Multumesc pt. intelegere. Poate ma lamureste si pe mine cineva.
latka
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Pai v-am explicat, trebuie sa faceti plingere contraventionala impotriva PV de contraventie si sa cereti repunerea in termenul de plata de 15 zile . Aratati ca in PV de contraventie scrie 15 zile lucratoare si nu vi s-a respectat dreptul de a plati jumatate din minimul amenzii cum scrie in PV, pentru ca e scris gresit de agentul constatator si ati fost informat atunci cind v-ati dus mai tirziu sa platiti, ca ati depasit termenul de 15 zile calendaristice. Adica vina de a nu va fi incadrat in teremenul legal, apartine agentului constatator , cel care nu a taiat si cuvintul "lucratoare". Precizati in plingere ca nu contestati fapta comisa, ci doar faptul ca nu puteti achita la jumatate din minim. Nu aveti ce pierde, caci daca pierdeti procesul, pe linga amenda intreaga (pe care oricum, fara plingere trebuie s-o platiti) veti mai achita o taxa de timbru de 20 de RON.