avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... inducere in eroare sau inselatorie
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

inducere in eroare sau inselatorie

O agentie imobiliara trebuie sa cunoasca imobilul pe care il prezinta cumparatorului? La ce categorie poate fi incadrat atunci cand el participa odata cu , cumparatorul pentru prima data la vizionarea imobilului???
Cel mai recent răspuns: NICULIN , utilizator 12:25, 24 Octombrie 2018
Trebuie mare atentie în astfel.de cazuri.
Nu prea raspund...
multumesc frumos. sa inteleg ca pe el il intereseaza doar comisionul si nu starea juridica a imobilului pe care il prezinta!
buna ziua! Un caz.
O agentie imobiliara merge cu viitorul cumparator la un imobil, pe care nu la vizionat niciodata, ci odata cu cumparatorul. Se merge la notar, acesta confirma legalitatea documentelor, Se incheie antecontractul la notar si contractul de comision cu agentia pe o adresa si se constata ca la incheierea actelor dupa 3 luni, imobilul nu poate fi vandut ca nu are documentele in regula!!!!!! Dupa 10 luni se incheie contractul de vanzare-cumparare, dar nu mai coincide adresa initiala, se schimba numarul. Agentia nu a participat la tranzactia finala, Acum cere comisionul pentru cumpararea imobilului. In contractul de comision este un numar de casa, in contractul de vanzare cumparare, alt numar. Se considera ca acest fenomen s-a intamplat din vina agentiei, fiind interesata doar de comision, intrucat nu a verificat statutul juridic al imobilului,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Agentie imobiliara- contract comision evitalex evitalex buna seara! Am urmatoarea situatie: Am fost contactat de o agentie imobiliara, care a prezentat un imobil la nr. 10. Contractul de comision a fost semnat dupa ... (vezi toată discuția)
Comision agentie imobiliara alexandrak alexandrak Buna ziua! Doresc sa imi cumpar un imobil prin prima casa. Nu am dorit sa apelez la agentii, si am cautat eu pe internet oferte de vanzare. Am gasit un ... (vezi toată discuția)
Cum verific daca imobilul ce vreau sa-l cumpar este in regula? 1984a 1984a În perioada următoare intenționez să cumpăr un apartament, jumătate din valoarea acestuia cu banii jos, iar jumătate din valoarea acestuia prin credit ... (vezi toată discuția)