Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Intenționăm să înființăm un PFA cu obiect de activitate magazin mixt. Se pot deduce unele cheltuieli făcute înainte de înregistrarea firmei?

buna ziua! sotia mea intentioneaza sa-si deschida un PF incepand cu 1 Ianuarie, ca si magazin mixt ,cu precadere alimentar. Intrebarea mea este : Daca putem deduce ceva din investitiile facute acum, sau ce acte ar trebui ca sa puterm deduce niste investitii , pana la inregistrarea PF-ului? Este vorbe de un frigider, o cafetiera, etc! Multumesc frumos pentru respunsuri!
Ultima modificare: Luni, 29 Octombrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: tentacova1977 , utilizator 11:59, 27 Octombrie 2018
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu. Veti incepe cu deducerea cheltuielilor cu inregistrarea pfa la registrul comertului si cu obtinerea autorizatiilor daca este cazul. Tot ce doriti sa cumparati ca bunuri necesare activitatii viitorul pfa sa le faceti numai dupa inregistrarea pfa la regitrul comertului si numai cu factura pe pfa.
Multumesc frumos , d-l George Neagu! Sanatate multa si fericire va dorim!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre pfa in sistem real ramadri ramadri Despre PFA in sistem real De curand eram PFA la norma de venit, de la anul ma vad nevoit sa trec la sistem real. Cum la norma de venit, nu exista conceptul ... (vezi toată discuția)
Ce taxe sunt la pfa dacă intr-un an de zile nu am activitate decât o luna de zile ciuca gigi ciuca gigi Bună ziua vreau sa înființeze un pfa și am activitate doar luna martie cu martisor restul anului nu ,cumva procedez Cum plătesc doar luna cu activitate ... (vezi toată discuția)
Autorizatii functionare magazin mixt pe pfa sorinnel_25 sorinnel_25 Buna, In urma cu o saptamana am deschis un mic magazin mixt (vanzari cu amanuntul de produse alimentare si nealimentare in magazine nespecializate) pe PFA ... (vezi toată discuția)