avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am achitat rovinieta la 8 minute după ce a vehiculul ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am achitat rovinieta la 8 minute după ce a vehiculul a trecut prin raza camerelor. Vreau să contest procesul verbal de constatare, știe cineva un articol care ar putea să mă ajute?

Poate sa ma ajute cineva?
Am circulat fara rovinieta, insa in momentul in care mi-am adus aminte am fugit la prima benzinarie si am achitat-o. Mi-a venit acasa un proces verbal intrucat la ora 15:50 am circulat fara rovinieta. Insa, rovinieta pe care am cumparat-o in aceeasi zi apare 15:58.
Vreau sa contest procesul verbal pentru ca nu vreau sa le platesc nimic.
Stie cineva vreun articol care ar putea sa ma ajute? Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 8 Noiembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Mihail Cazacioc , Consilier juridic 15:06, 12 Noiembrie 2018
Este o aberatie ce sustineti , daca ATI PLATIT AMENDA DIN PUNCT DE VEDERE LOGIC SI JURIDIC , VA RECUNOSATETI VINA .
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Rovinieta se poate cumpăra in ziua când se circulă,indiferent de ora,este valabilă toată ziua. Daca circulați la 9 dimineața puteți cumpăra rovinieta până la ora 24. Eu am procedat astfel de multe ori și nu am luat nici o amendă.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vad ca multa lume confunda marfa cu ambalajul. Insa trebuie facuta o distinctie intre tariful de utilizare si tariful de trecere. Ordonanta 15/2002 defineste astfel cele doua tarife:
-tarif de utilizare - o anumita suma a carei plata confera unui vehicul dreptul de a utiliza, pe parcursul unei perioade date, reteaua de drumuri nationale din Romania, concesionata Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania - S.A
-tarif de trecere - o anumita suma care se plateste pentru un vehicul in functie de distanta parcursa pe un sector de drum, pod, tunel sau trecatoare de munte, care face parte din reteaua de drumuri nationale din Romania, si de tipul vehiculului. Acesta se achita PENTRU O SINGURA TRECERE si potrivit legii este valabil 12 luni de la efectuarea platii.
Deasemenea legea defineste si rovineta ca fiind inregistrarea in format electronic a tarifului de utilizare (nu de trecere) care se achita in avans si are o valabilitate prestabilita asa cum s-a mentionat in topic.
De mentionat este faptul ca pe reteaua de drumuri nationale din Romania unde este perceput tariful de utilizare se poate aplica si tariful de trecere numai pentru utilizarea podurilor, tunelurilor si trecatorilor de munte Spre exemplificare pe DN2a -Slobozia- Constanta se achita tarif de utilizare (rovineta) si pentru traversarea Dunarii in dreptul localitatii Harsova se mai aplica pe aceeasi portiune si tariful de trecere (pod).
Revenind la speta situatia este clara fara nicio sansa de castig in fata contestatiei.
Ultima modificare: Vineri, 9 Noiembrie 2018
lungdan, utilizator
Total eronat ! Depunerea unei pangeri contraventionale nu este conditionata de plata amenzii ! Singurul avantaj este in cazul in care are optiunea de plata a jumatate din minimul amenzii, dupa ce s-a judecat plangerea nu mai exista aceasta posibilitate, se va plati amenda intreaga !
Ultima modificare: Vineri, 9 Noiembrie 2018
friday_325, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Depuneti plangere degeaba, la momentul trecerii pe sub camere nu aveati rovinieta valabila, deci ... nicio sansa de castig. Poate doar invocand faptul ca sunteti la prima abatere, sa obtineti inlocuirea sanctiunii amenzii cu avertismentul, desi ... ma indoiesc ! Succes !

Alte discuții în legătură

Amenda lipsa rovigneta si confiscarea certificatului.. carmena_iasi carmena_iasi Buna seara. Am si eu o nelamurire. Astazi am fost oprita in trafic de catre o brigada de politie, impreuna cu un reprezentant al celor de la Drumuri Nationale ... (vezi toată discuția)
Rovinieta. cipriannicolae cipriannicolae Am uitat sa platesc rovinieta si am trecut pe sub o camera de supraveghere, apoi am oprit dupa aceasta si in decurs de maxim 15 min am platit rovinieta ... (vezi toată discuția)
Amenda pentru lipsa rovinieta, rovinieta mea fiind valabila! viorelk viorelk Buna ziua, Am primit amenda pentru lipsa rovinieta valabila! Eu am platit rovinieta pentru intregul an! Cum sa procedez, sa platesc jumatate in 48 de ore ... (vezi toată discuția)