avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie mascata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie mascata

As vrea sa fiu si eu lamurit intr-o chestiune.In scoala in care studiez s-a introdus o noua sanctiune,si anume la un anumit numar de absente nemotivate,elevul este obligat sa plateasca o anumita amenda.Problema este ca atunci cand elevul achita acea amenda,in actul respectiv,pe care elevul este pus sa il semneze ,este scris clar "Donatie"..(catre scoala respectiva),suma..x.Intrebarea mea ar fi daca asa ceva ar fi corect si legal ..?
Cel mai recent răspuns: Cindea Gabriel , Alte profesii 20:36, 12 Noiembrie 2009
Pai propriu zis nu se intampla nimic.Este o strategie prin care ..pe romaneste..scoala scoate bani de la amaratii de elevi.Si mie mi se pare total absurd.
Este vorba de un "Colegiu National",asadar vorbim de elevi intre clasele 5-12,deci cu varste cuprinse aproximativ intre 11,respectiv 19 ani...
Daca nu riscati nimic, aveti posibilitatea sa nu platiti. Si vedeti dvs. ....ei sunt totusi in legalitate-invoca faptul ca nu v-au obligat.
Inca o data va intreb...Aceste "sanctiuni" sunt prevazute in regulamentul scolii, in alt act.
Care este formularea?
Mentionez ca nu sunt in postura de a plati amenda..pur si simplu eram revoltat .
Din cate stiu eu nu,in regulamentul scolii nu este prevazuta o astfel de regula.
Totul este facut..cum s-ar spune,"la negru".
Donatia ca sa fie legala, trebuie sa se incheie prin act autentic.Deci nu este vorba despre "donatie", nici macar mascata...iar elevii fiind minori, ar trebui ca actele lor sa fie "ratificate" de catre parinti, pentru a putea fi considerate valabil incheiate.
Este vorba despre un abuz.
Sesizati Inspectoratul scolar de care apartineti sau/si Ministerul Invatamantului.
Parintii ar trebui sa fie cei care iau atitudine.
Sanctiunea daca ar trebui sa fie legala, ar trebui aplicata parintilor...nu elevilor...iar sanctiunea nu ar trebui sa constea in plata suma de bani.Invatamantul in forma aceasta este gratuit.
Legea invatamantului parca interzice genul acesta de "metode".

Alte discuții în legătură

Obligati sa donam la scoala paralela2015 paralela2015 Buna ziua, Fiica mea este eleva intr-o scoala unde, in fiecare an scolar, suntem obligati sa donam 400 lei, daca avem un singur copil inscris in acea scoala ... (vezi toată discuția)
Regulament scolar ortanmariana ortanmariana Scaderea mediei la purtare a unui elev de liceu se poate ataca in instanta? Scoala este obligata sa justifice scaderea mediei la purtare atunci cand este ... (vezi toată discuția)
Probleme de liceu ii ! AurelianD AurelianD Intr-un liceu din judetul Ilfov elevii sunt obligati sa plateasca absentele nemotivate , altfel risca sa fie exmatriculati din cauza absentelor ! La achitarea ... (vezi toată discuția)