avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Sănătate pfa pe norma de venit
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Sănătate pfa pe norma de venit

Sunt pe norma de venit. Sunt angajat si în alta parte și plătesc acolo sănătate. Dacă de exemplu la pfa încasez 60000 lei plătesc sănătate după 60000 sau după norma? Mulțumesc
Ultima modificare: Joi, 8 Noiembrie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 11:08, 8 Noiembrie 2018
Persoanele fizice care realizează venituri din activitati independente (pfa) datorează contribuția de asigurări sociale de sănătate, dacă estimează pentru anul curent venituri a căror valoare cumulată este cel puțin egală cu 12 salarii minime brute pe țară, în vigoare la termenul de depunere al declarației unice.
Încadrarea în plafonul anual de cel puțin 12 salarii minime brute pe țară, în vigoare la termenul de depunere a declarației unice se efectuează prin luarea in calcul a venitului prevăzut la norma de venit a codului caen din activități independente,
Deci daca norma de venit pe acest an este sub plafonul de 22800 lei, nu veti plati cass iar daca este peste, veti plati cass 10% calculat la valoarea plafonului de 22800 lei.
Este recomandat sa mergeti la finante la momentul cand va trebui sa depuneti declaratia unica sa va ajute la completare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributie sanatate pfa rabina rabina Buna ziua, Cum plateste PFA contributie la sanatate in 2018? Va rog sa imi dati detalii legate de suma, frecventa, modalitate etc. Multumesc, (vezi toată discuția)
Asigurări sociale de sănătate pentru veniturile din dividende anasegarceanu anasegarceanu Bună ziua, As vrea să știu, unde este menționat faptul că asigurarile de sănătate sunt plafonate la 2280 lei pe an indiferent de suma de dividende ... (vezi toată discuția)
Mai trebuie sa depun o alta declaratie pentru dividente ? fgeorgeta fgeorgeta Buna ziua, Va rog sa -mi spuneti daca trebuie sa mai depun si eu o alta declaratie dupa ce am -primit dividente pe anul 2017 iar institutia a depus dcl ... (vezi toată discuția)