avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... MOD CALCUL INDEMNIZATIE CRESTERE COPIL
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

MOD CALCUL INDEMNIZATIE CRESTERE COPIL

Buna ziua. Pt. calculul indemnizatiei de crestere a copilului se iau in considerare veniturile inainte de aplicarea impozitului pe venit? Adica baza de impozitare ? Sau venitul net este rezultat in urma aplicarii impozitului? De exemplu : venit net: 2402 lei , tichete masa :255lei, baza impozitare=2402+255=2657 - reprezinta valoarea tuturor veniturilor nete adica inainte de impozitare.Dupa aplicare impozit pe venit : 2657- 10%*2657= 2391 ( din care salariu net 2136+ 255lei bonuri masa). Deci exprimarea " venituri nete" inseamna veniturile realizate inainte de scaderea impozitului pe venit??
Cel mai recent răspuns: LustAna , utilizator 19:12, 9 Noiembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se iau in calcul veniturile rezultate după scăderea impozitului pe venit și, după caz, a contribuțiilor sociale obligatorii datorate, conform legii, corespunzător fiecărei categorii de venit.
Multumesc pt raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit tichete masa mnd mnd Buna ziua, Daca poate cineva sa ma elucideze in legatura cu impozitul pentru tichetele de masa. In OUG 58/2010, art. 4, lit. b) spune ca: \"se abroga ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia lunara se stabileste in cuantum de 75% din media veniturilor nete nogti nogti Buna ziua, as dori sa pun si eu o intrebare. In aceste venituri nete intra si bonurile de masa prima de craciun, paste? Va multumesc mult! #-o (vezi toată discuția)
Calcul venit din salarii mircea_m mircea_m La calculul venitului din salarii pentru indemnizația de creștere a copilului se iau în considerare și bonurile de masă? În adeverinta eliberată de ... (vezi toată discuția)