avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 818 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozitul pe clădiri
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozitul pe clădiri

Buna ziua,
Cei de la Impozite si taxe mi-au dat mail cum ca m-a dat in judecata pentru 60 de lei pe care ii mai am de platit. Intrebarea mea este , daca anul 2018 nu s-a incheiat de ce a fost declansata procedura de executare silita? Anul este doar pana in luna Noiembrie? E normal asa ceva? Va rog sa ma lamuriti si pe mine.
Va multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 16 Noiembrie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 15:57, 16 Noiembrie 2018
Va redau din codul fiscal ART. 462 - Plata impozitului/taxei

(1) Impozitul pe clădiri se plătește anual, în două rate egale, până la datele de 31 martie și 30 septembrie, inclusiv.

(2) Pentru plata cu anticipație a impozitului pe clădiri, datorat pentru întregul an de către contribuabili, până la data de 31 martie a anului respectiv, se acordă o bonificație de până la 10%, stabilită prin hotărâre a consiliului local.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen de plata impozit primarie . parfi63 parfi63 Pana la ce data poate fi platit impozitul pe cladiri,mijloace transport,teren fara majorari (accesorii) pe anul in curs?(Art. legea).Multumesc mult! (vezi toată discuția)
Plata impozitelor locale(casa+masina+etc.) Mircea Cristian Mircea Cristian 1.Care sunt reglementarile de plata ale impozitelor locale?Care este perioada pina se face discount(si care este acesta?) si de cind se percep penalitati(si ... (vezi toată discuția)
Am primit un ordin de executare silita. wania wania In data de 20.04.2021 am primit un ordin de executare silita de la Directia Economica - Impozite si taxe locale - pentru neplata -doar- pe primele trei luni ... (vezi toată discuția)